«Πάντσερ» στην Μαδρίτη!

«Πάντσερ» στην Μαδρίτη!
Ο Ρόμπεν έδωσε την σκυτάλη στον Όλιτς και ο Κροάτης με χατ τρικ οδήγησε την Μπάγερν στον θρίαμβο με 3-0 μέσα στην Λιόν και στον τελικό της Μαδρίτης!

Ευκαιρία με το καλημέρα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δίνουν αρκετά γρήγορο ρυθμό και μόλις στο 2ο λεπτό λίγο έλειψε η Μπάγερν να βάλει τίτλους τέλους με το «καλημέρα»! Ο Όλιτς έκλεψε την μπάλα, βρήκε τον Μίλερ ο οποίος εντελώς μόνος του από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα άουτ!

Παρά τον γρήγορο ρυθμό, οι ευκαιρίες στη συνέχεια ήταν ελάχιστες. Η Λιόν έκανε εύκολα λάθη και δεν μπορούσε να ασκήσει πίεση στην άμυνα της Μπάγερν (ξεκίνησε ο Φαν Μπούιτεν μαζί με τον Μπάντστουμπερ), ενώ οι Γερμανοί προσπαθούσαν με γρήγορη πάσες να βρουν τον Ρόμπεν και τον Όλιτς και να δημιουργήσουν προβλήματα με τις αντεπιθέσεις.

Η πρώτη «κανονιά» του Όλιτς
Στο 26', η Μπάγερν «αγκάλιασε« την πρόκριση καθώς μετά από ωραία προσπάθεια των Ρόμπεν και Μίλερ, η μπάλα έφτασε στον Όλιτς και ο Κροάτης αφού απέφυγε ωραία τον Σισοκό, δεν αστόχησε απέναντι στον Λορίς γράφοντας το 0-1! Οι Γάλλοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν γρήγορα, όμως στην μοναδική ευκαιρία που δημιούργησαν στο 30', ο Μάστος από πολύ κοντά πλάσαρε άστοχα, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Έβαλε Γκομίς, έχασε Κρις

Ο Πιέλ προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, βάζοντας τον Γκομίς στην θέση του Σισοκό, όμως ήταν φανερό πως η Λιόν ήταν εντελώς απροετοίμαστη για αυτό το παιχνίδι. Το σουτ του διεθνούς φορ στο 50ο λεπτό αποδείχτηκε πως ήταν η τελευταία προσπάθεια των γηπεδούχων για κάτι καλό, την ώρα που οι Βαυαροί, χωρίς να εντυπωσιάζουν, είχαν τον έλεγχο του αγώνα και με το  προβάδισμα των τριών γκολ δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα. Το σουτ του Σβαϊνστάιγκερ στο 54' έφυγε λίγο άουτ, ενώ η προσπάθεια του Ρόμπεν στο 57' βρήκε σε ετοιμότητα τον Γιορίς, όμως το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε τρία λεπτά αργότερα. Ο Κρις είδε κάρτα για ένα ανύπαρκτο φάουλ στον Όλιτς, χειροκρότησε ειρωνικά τον Μπουζάκα και είδε αμέσως την δεύτερη κίτρινη, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες!

Δεύτερη «κανονιά»...
Ο Γκομίς προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την χαλαρότητα των Βαυαρών λόγω του αριθμητικού πλεονεκτήματος, αλλά ο Μπουτ απέκρουσε το δυνατό σουτ του Γάλλου στο 61'. Έξι λεπτά αργότερα, η Μπάγερν πετύχαινε και δεύτερο γκολ, πάλι με τον Όλιτς! Ο Άλτιντοπ βρήκε τον Κροάτη και αυτός έκανε ό,τι και στο 26', πλασάροντας εύστοχα τον Λορίς και γράφοντας το 0-2!

...και χατ-τρικ
Το υπόλοιπο του παιχνιδιού ήταν διαδικαστική υπόθεση για όλους εκτός του Όλιτς! Ο Κροάτης στο 76' με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Λαμ, πέτυχε χατ τρικ δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην μεγάλη πρόκριση της Μπάγερν σε τελικό, για πρώτη φορά μετά το 2001 όταν και είχε κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ στο Μιλάνο απέναντι στην Βαλένθια. Και πλέον, περιμένει στον τελικό του «Μπερναμπέου», περιμένει είτε μία ομάδα από το Μιλάνο, την Ίντερ, είτε μία ομάδα από την Ιβηρική χερσόνησο, την Μπαρτσελόνα...

Λιόν-Μπάγερν Μονάχου 0-3 (πρώτο παιχνίδι 0-1)
(26', 67', 78' Όλιτς)

Λιόν (Κλοντ Πιέλ): Λορίς, Κρις, Μπουμσόνγκ, Μπάστος, Λισάνδρο Λόπεζ (79' Έντερσον), Ρεβεγιέρ, Γκοβού, Μακούν, Ντελγάδο (67' Πιάνιτς), Σισοκό (46' Γκόμις), Γκοναλόν

Μπάγερν (Λουίς Φαν Γκάαλ): Μπούτ, Φαν Μπούιτεν (46' Ντεμικέλις), Άλτιντοπ, Ρόμπεν (76' Κλόζε), Όλιτς, Φαν Μπόμελ, Λαμ, Μίλερ, Κοντέντο, Μπαντστούμπερ, Σβαϊνστάιγκερ (78' Αλάμπα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...