Πλαστογραφούσε συνταγές


Με συνολικά 39 πλαστογραφημένες συνταγές, εκ των οποίων οι 13 αφορούσαν σε ναρκωτικά χάπια, συνελήφθη τη Δευτέρα ένας 46χρονος στην Αμαλιάδα. Μάλιστα, ο 46χρονος είχε αποφυλακιστεί πριν από λίγες ημέρες, μετά από καταδίκη 3 μηνών για παρόμοιο αδίκημα. Ο άνδρας πήγε το απόγευμα της Δευτέρας σε φαρμακείο της Αμαλιάδας με 13 συνταγές, προκειμένου να πάρει βαριά ναρκωτικά χάπια.

Επίσης, παρουσίασε και άλλες 22 συνταγές του ΟΓΑ. Σε κάθε συνταγή είχε αναγράψει ο ίδιος τη χορήγηση 12 με 15 κουτιών. Ζήτησε την εκτέλεση των συνταγών, ωστόσο ο φαρμακοποιός κατάλαβε ότι επρόκειτο για πλαστογραφημένες, αφού φαίνονταν ότι προέρχονταν, ψευδώς, από το Κέντρο Υγείας Βάρδας και συγχρόνως τις υπέγραφε γιατρός του Πύργου, ενώ διέθεταν και σφραγίδα ψυχιάτρου. Ο φαρμακοποιός τού είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν διέθετε τη στιγμή εκείνη αυτή τόσο μεγάλη ποσότητα χαπιών και γι' αυτό θα έπρεπε να τα παραγγείλει από φαρμακαποθήκη. Του έδωσε κάποια από αυτά που αναγράφονταν στις πλαστογραφημένες συνταγές και του είπε να περάσει το βράδυ, για να πάρει τα υπόλοιπα.

Ο φαρμακοποιός ειδοποίησε το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας και αστυνομικοί περίμεναν με διακριτικό τρόπο έξω από το φαρμακείο, μέχρι να εμφανιστεί ο 46χρονος. Λίγο πριν από τις 21:00 έφτασε στο φαρμακείο και όταν πήγε να φύγει, συνελήφθη, έχοντας πάνω του τις πλαστογραφημένες συνταγές. Το πρωί της Τρίτης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας διενήργησαν έρευνα στο σπίτι του  και βρήκαν 4 ακόμη συνταγές του ΟΓΑ. Ο δράστης οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Αμαλιάδας, η οποία του άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο στον ανακριτή Αμαλιάδας.

Πηγή: protinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...