ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ…ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Είναι πλέον κοινή πεποίθηση ότι τα Μ.Μ.Ε. με αιχμή του δόρατος την τηλεόραση σπέρνουν τον πανικό, την αναστάτωση, την αβεβαιότητα αλλά και την σύγχυση στους Έλληνες, από τα δελτία ειδήσεων και τις «ενημερωτικές» εκπομπές τους. Εκτός από την ρυπαρή, αιμοδιψή, και κατευθυνόμενη ειδησεογραφία, διάφορα θέματα που μπορεί να απασχολούν την κοινή γνώμη παρουσιάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται η χειραγώγηση της κοινής γνώμης, η απαλλοτρίωση της κρίσης με την σύγχυση και κατά συνέπεια ο ακρωτηριασμός αλλά και η ποδηγέτηση των αντιδράσεων των πολιτών.

Κλασσικές περιπτώσεις σύμφωνα με την ανωτέρω περιγραφή, τα πλέον πρόσφατα περιστατικά με την γρίπη, την συλλογή αποδείξεων για την εφορία, την απαγόρευση του καπνίσματος κλπ. Θυμηθείτε την «πανδημία» της γρίπης, όταν για την επίταση της διασποράς πανικού μεταξύ των πολιτών, εμφανίστηκαν «δημοσιογράφοι» φορώντας μάσκες και πρόετρεπαν τους πολίτες να κάνουν το ίδιο για να προφυλαχθούν. Καθημερινά «πολεμικά ανακοινωθέντα» που μιλούσαν για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, φανταστικούς αριθμούς θανάτων κλπ, έφεραν τους Έλληνες στα πρόθυρα της αλλοφροσύνης. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Ούτε πανδημία, ούτε καν επιδημία υπήρξε, παρά μόνο αρκετά εκατομμύρια ευρώ που σπαταλήθηκαν για την αγορά εμβολίων και την οικονομική ενίσχυση των φαρμακευτικών βιομηχανιών.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΖΕΙΝ…

Στην συνέχεια εμφανίστηκε η απαγόρευση του καπνίσματος. Ώρες ατέλειωτες για ηλίθια «ρεπορτάζ» για το πώς και που δεν θα καπνίζουν οι Έλληνες. Ειδικοί χώροι κατασκευασμένοι από γυαλί που επρόκειτο να «απομονώσουν» τους καπνιστές στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια κλπ. Οι ειδικοί και σε αυτό το θέμα παντογνώστες-δημοσιογράφοι, έφθασαν μάλιστα στο σημείο να σχολιάζουν τις προδιαγραφές για τα γυάλινα κλουβιά των καπνιστών, όπως το πάχος των κρυστάλλων, ο τρόπος κατασκευής τους και άλλα πολλά φαιδρά ζητήματα. Ακόμα θυμηθείτε και τους κομμάντος-ράμπο-καπνοφύλακες που θα μαστίγωναν σε κεντρικές πλατείες της χώρας όσους κάπνιζαν σε δημόσιους χώρους. Το αποτέλεσμα και στην περίπτωση της απαγόρευσης του καπνίσματος είναι γνωστό. Οι πάντες καπνίζουν παντού.

Χωρίς να προλάβουμε να πάρουμε ανάσα από τον καταιγισμό της ενημέρωσης για την γρίπη και την απαγόρευση του καπνίσματος, άρχισε ο βομβαρδισμός από τα Μ.Μ.Ε. για την υποχρέωση συλλογής αποδείξεων που θα μας είναι χρήσιμες στις φορολογικές μας δηλώσεις. Ειδικοί, ειδήμονες, επαΐοντες, σοφοί και ότι άλλο βάζει ο ανθρώπινος νούς, μιλούσαν για αποδείξεις. Ορισμένοι μάλιστα έφθασαν στο σημείο να προτείνουν και ειδικούς φακέλους για την φύλαξή τους, ώστε να μην αλλοιωθούν από τις ατμοσφαιρικές συνθήκες!! Και ενώ δεν είχε κατακάτσει ο κουρνιαχτός από τους καυγάδες στα τηλεπαράθυρα, αν θα έπρεπε να ζητάμε απόδειξη για την αγορά μιας τσίχλας από το περίπτερο, ήρθαν στην ζωή μας τα spreads, ο μηχανισμός στήριξης και καταλήξαμε στο Δ.Ν.Τ.

ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΤΑΡΑ…

Όμως πέρασαν και αυτά με την γνωστή υποταγή της Ελλάδος στο Δ.Ν.Τ. και εισέβαλλε στην ζωή μας, μέσω των τηλεπαραθύρων, η φορολογική ασυλία του κ. Βοσκόπουλου. Το θέμα απασχολεί τα Μ.Μ.Ε. όχι τόσο ως προς την πολιτική διάστασή του, που οδήγησε σε παραίτηση την σύζυγό του κ. Βοσκόπουλου, υφυπουργό πολιτισμού κ. Γκερέκου, αλλά ως προς την κοσμοπολίτικη και ροζ διάσταση. Ώρες ατέλειωτες γεμισμένες με στιγμιότυπα από την ζωή των δύο καλλιτεχνών, τραγούδια, καυγάδες στα τηλεπαράθυρα μεταξύ του ψιλικατζή της γειτονιάς, της κομμώτριας και του ράφτη του ζεύγους. Λυπάμαι όμως που τα Μ.Μ.Ε. δεν ενημέρωσαν τους Έλληνες πολίτες για τα αποτελέσματα της επίσκεψης Ερντογάν και για το περιεχόμενο των 21 συμφωνιών που υπεγράφησαν στην Αθήνα. Όλα τα άλλα δεν έχουν την παραμικρή αξία. Η γρίπη έρχεται και παρέρχεται. Το κάπνισμα μπορεί να διακοπεί. Η κ. Γκερέκου μπορεί να ξαναγίνει υπουργός. Οι συμφωνίες όμως θα είναι κάθε μέρα εδώ, μπροστά μας. Και δεν γνωρίζουμε περί τίνος πρόκειται.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...