ΧΑΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ SITE ΤΟΥΣ

ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΟΝ ΘΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΡΟΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ; ΕΠΙ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΔΕΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ ΟΠΩΣ ΛΕΓΑΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟ ΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΕΤΟΧΟΙ;
Ανακοίνωση των δημοσιογράφων στο «Πρώτο Θέμα» και στο «protothema.gr»


Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε – δυστυχώς από τους διαδρόμους και όχι επισήμως – ότι ο συνάδελφος Γιώργος Παπασταφίδας καθαιρέθηκε από τη θέση του διευθυντή της ιστοσελίδας protothema.gr , χωρίς μάλιστα να υπάρχει   επαρκής αιτιολόγηση από τους αρμοδίους.


Η εξέλιξη αυτή μας αιφνιδίασε, δεδομένου ότι η ειδησεογραφική ιστοσελίδα της εφημερίδας μας, τους τελευταίους μήνες διαγράφει θετική πορεία, με αύξηση των επισκέψεων και των διαφημιστικών εσόδων, καθώς και με βελτίωση του περιεχομένου της, ιδίως στην κάλυψη μεγάλων θεμάτων.


Τυχόν δυσλειτουργίες ή προβλήματα δεν μπορούν να δικαιολογήσουν, τουλάχιστον όχι στα μάτια των εργαζομένων στο site, τέτοιου είδους απόφαση, πολύ περισσότερο, που η συνεργασία μας με το συνάδελφο Γιώργο Παπασταφίδα ήταν πάντοτε άριστη.


Ελπίζουμε ότι η αντιμετώπιση, που επιφύλαξε η διεύθυνση της εφημερίδας στο συνάδελφο Γιώργο Παπασταφίδα δεν σηματοδοτεί προθέσεις για τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζει να χειριστεί θέματα, που αφορούν στο μέλλον της εφημερίδας και των εργαζομένων της.


Το τελευταίο δίμηνο στηρίξαμε με καλή διάθεση τις προσπάθειες που κατέβαλε η διεύθυνση της εφημερίδας να κατοχυρώσει την ανεξαρτησία της και να εξελιχθεί πραγματικά σε μία «εφημερίδα των δημοσιογράφων».


Ελπίζαμε ότι έτσι θα ξεκινούσε μία νέα δημιουργική πορεία με κύρια χαρακτηριστικά την προσήλωση στις αρχές της ανεξαρτησίας, της ελευθεροτυπίας, της συλλογικής προσπάθειας, της συνεννόησης και της ασυμβίβαστης δημοσιογραφίας, χωρίς φυσικά να έχουμε προσδοκίες ή ψευδαισθήσεις περί «συνιδιοκτησίας» ή «συνδιεύθυνσης».


Παράλληλα ελπίζαμε – και ελπίζουμε ακόμη – ότι η διεύθυνση της εφημερίδας θα λαμβάνει υπόψη και στην πράξη τα μηνύματα, που μεταφέρουμε οι απλοί δημοσιογράφοι από τον παλμό της κοινωνίας, η οποία μας εμπιστεύτηκε επί χρόνια, διότι θεωρούμε ότι εκφράζαμε πάντοτε τις αγωνίες των πολιτών.


Επιλέξαμε να εκδώσουμε την ανακοίνωση αυτή με την ελπίδα ότι θα επανεξεταστεί η απόφαση με το συνάδελφο Γιώργο Παπασταφίδα, καθώς και να αναθεωρηθούν ενδεχόμενες άλλες σκέψεις, που διαφαίνονται από ακριτομυθίες στελεχών της εφημερίδας.


Αναμένουμε ότι θα έχουμε σύντομα πλήρη ενημέρωση για τα σχέδια, που έχει η νέα ιδιοκτησία, σχετικά με το μέλλον της εφημερίδας και όλων όσοι εργάζονται σε αυτή.


Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων


στο μικτό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ


Σπύρος Γκουτζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...