Κόντρα για την εμπλοκή του ΠΑΣΟΚ στο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου


Η απουσία υπουργών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ από τον κατάλογο των προσώπων που προτείνονται για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου αποτέλεσε αφορμή για την κόντρα μεταξύ των εισηγητών των κομμάτων κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια.

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας, απέρριψε τις αιτιάσεις περί ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής. «Σεβόμαστε τον θεσμικό μας ρόλο, ψηφίζουμε κατά συνείδηση, αλλά με βάση συγκεκριμένα στοιχεία και γεγονότα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εάν ήθελε το ΠΑΣΟΚ να αποφύγει τη συγκάλυψη, η πρόταση του θα περιελάμβανε και τους πρώην δικούς του υπουργούς, Γ. Δρυ και τον Απ. Φωτιάδη, αντέτειναν από την πλευρά τους οι εισηγητές των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο Νίκος Δένδιας, από τη Νέα Δημοκρατία, μάλιστα, μίλησε για αντιπερισπασμούς και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επανέλθει με πρόταση σύστασης Επιτροπής για άτομα που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. «Δεν έχει κλείσει το ζήτημα: Βρίσκεται ανοικτό και θα τεθεί ενδεχομένως, εν ευθέτω χρόνω» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ντροπή και αγανάκτηση» δήλωσε ότι νοιώθει για τη στάση του ΠΑΣΟΚ ο Αντώνης Σκυλλάκος από το ΚΚΕ και παρατήρησε πως η πλειοψηφία «δεν έχει το ανάστημα να επεκτείνει την διερεύνηση της υπόθεσης στην περίοδο Σημίτη». Το ΚΚΕ, συμφωνεί με την παραπομπή των κ.κ. Δούκα, Κοντού, Μπασιάκου, Ρουσόπουλου και Βουλγαράκη (όχι όμως με την παραπομπή Κιλτίδη), ενώ θεωρεί πως συντρέχουν λόγοι παραπομπής και για τους κ.κ. Δρυ και Φωτιάδη.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εισηγητής του ΛΑΟΣ, Θανάσης Πλεύρης, ο οποίος θύμισε την φράση του πρωθυπουργού «πάμε σε Προκαταρκτική κι ας είναι και ο Δρυς και ο Φωτιάδης», ανακοινώνοντας τη διαφωνία του κόμματός του με την παραπομπή του Γ. Βουλγαράκη και του Κ. Κιλτίδη.

«Μπαίνετε στην εσωκομματική κόντρα της ΝΔ και ουσιαστικά παρασύρεστε από τους συναδέλφους της ΝΔ, χωρίς κανένα στοιχείο. Δείχνετε μια τάση ανθρωποφαγίας: Όλους όσους ενεπλάκησαν με κάθε τρόπο στην υπόθεση, κρίνετε πως πρέπει να τους παραπέμψετε» κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ, ο Θ. Πλεύρης.

Τελευταία, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Ευαγγελία Αμανατίδου-Πασχαλίδου, υποστήριξε με τη σειρά της, πως «δεν θα πρέπει να γίνονται κομματικοί διαχωρισμοί» στην παραπομπή πολιτικών προσώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...