Μπαμπά... κοίτα μια άμυνα!


Τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον Γκοβού, όμως ο καταπληκτικός Νίνης και η... ανεπίδεκτη μαθήσεως άμυνα του Παναθηναϊκού «έκλεψαν» τα φώτα στη φιλική ήττα με 0-2 από τη Μάιντς, με γκολ των Μπαμπαγκίντα και Γκεοργκίεφ.

Πρώτη για… αστέρια και Γκοβού

Στα φιλικά με Βόλφσμπουργκ και Γουέστ Χαμ ήταν μια καλή ευκαιρία για τις θεωρητικά «ρεζέρβες» να δείξουν πράγματα αλλά στο σημερινό και τελευταίο επί αυστριακού εδάφους ήταν η ώρα των… αστεριών! Ο Νιόπλιας ξεκίνησε όλα τα διαθέσιμα «όπλα» που έχει στην φαρέτρα του κόντρα στην Μάιντζ, με τον Σίντνεϊ Γκοβού να πραγματοποιεί την παρθενική του εμφάνιση με τα πράσινα, φορώντας το… 10 το καλό.

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζόρβας, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Βύντρα και στο κέντρο της άμυνας ο Καντέ με τον Σαριέγκι. Κατσουράνης, Μαρίνος τα αμυντικά χαφ, σε ρόλο επιτελικού ο Καραγκούνης, δεξιά ο Γκοβού, αριστερά ο Νίνης και στην κορυφή του 4-2-3-1 ο Σισέ.

Σούπερ Νίνης, σούπερ… γκάφα!

Τι κρατάει ο Παναθηναϊκός από το πρώτο μέρος, το οποίο τον βρήκε να χάνει με 1-0 από τους Γερμανούς; Καταρχήν, τον εξαιρετικό Σωτήρη Νίνη, ο οποίος πότε δεξιά, πότε αριστερά και πότε από τον άξονα «έκοβε» υπέροχα την μπάλα κάθετα, προσπαθώντας να βρει την κίνηση του Σισέ.

Οι δυο τους συνεργάζονται εξαιρετικά και αυτό έχει φανεί από πέρυσι. Βέβαια, ο Γάλλος στράικερ δεν ήταν προσεκτικός στην τελική προσπάθεια και στις ευκαιρίες που του «έφτιαξε» ο μικρός δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στο πλεκτό.

Στα αρνητικά, τώρα. Η αδυναμία να κυκλοφορήσει σωστά η μπάλα και φυσικά η… γκάφα στο 35’ που κόστισε το γκολ του Μπαμπαγκίντα. Σπάνια γίνονται τρία τόσο σοβαρά λάθη αλλά ο Βύντρα με το κακό γύρισμα και ο Τζόρβας με την ασταθή απόκρουση με τα πόδια έκαναν από κοινού την γκάφα του αγώνα και οι Γερμανοί άνοιξαν το σκορ.

Αν προσθέσουμε και το λάθος του διαιτητή να υποδείξει παράβαση στο χέρι του Νιγηριάνου έχουμε το σκηνικό της… τρελής φάσης! Ξέχωρα από το χέρι, ήταν… παιδική η αντιμετώπιση της φάσης από την άμυνα των πρωταθλητών.

Καλός για 20’

Ο Νίκος Νιόπλιας έκανε άμεσα τρεις αλλαγές με Σεϊταρίδη, Μπίαρσμιρ και Σιμάο και μέχρι το 65’ ο Παναθηναϊκός ήταν καλός. Δημιούργησε φάσεις και πάλι με τον Νίνη πρωταγωνιστή, πίεσε ψηλά, είχε καλή κυκλοφορία αλλά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει. Στο 66’ ο Έλληνας τεχνικός έκανε μαζεμένες πέντε αλλαγές και οι «πράσινοι» όπως ήταν λογικό έπεσαν. Μάλιστα στο 73’ οι Γερμανοί διπλασίασαν τα τέρματα τους με τον Γκεοργκίεφ ανενόχλητο έξω από την περιοχή να νικά τον Τζόρβα.

Ο «Ελ Νίνιο», ο Γκοβού, ο Γιούρκας και τα λάθη

Στο τρίτο και τελευταίο φιλικό στην Αυστρία(το πρώτο με τους «βασικούς») ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι έχει ακόμη δρόμο και πολύ δουλειά κόντρα στην πιο έτοιμη Μάιντζ. Τα καλά νέα ήρθαν από τον Σωτήρη Νίνη που ήταν… σούπερ κατά διαστήματα. Ανέλαβε ηγετικό ρόλο στην μεσαία γραμμή, πάσαρε εξαιρετικά και προσπάθησε με επιτυχία να αξιοποιήσει τον Σισέ. Πολύ καλός για το διάστημα που αγωνίστηκε ήταν και ο Γιούρκας Σεϊταρίδης που θύμισε κάτι... από τα παλιά.

Από κει και πέρα, ντεμπούτο σήμερα για τον Γκοβού. Ο Γάλλος έπαιξε δεξί και αριστερό «φτερό». Θέλει και αυτός χρόνο αλλά σε μια-δυο περιπτώσεις φανέρωσε την ποιότητα του. Για παράδειγμα στο 55’ όταν πλαγιοκόπησε από δεξιά με εξαιρετική κούρσα. Πρώτη εμφάνιση και για τον Ιωαννίδη στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Πάμε τώρα και στα κακά νέα που έρχονται από τα ατομικά λάθη στην άμυνα και κυρίως στην συμπεριφορά των «πρασίνων» στο πρώτο γκολ. Παράλληλα, και στο δεύτερο των Γερμανών ο Γκεοργκίεφ σουτάρει μόνος του, με τα αμυντικά χαφ να… απουσιάζουν από την φάση. Είναι δεδομένο ότι ο Νιόπλιας πρέπει να δουλέψει σε αυτό το κομμάτι και φυσικά να έρθει επιτέλους το... hummer που θα κάνει την διαφορά!

Όσον αφορά την Μάιντζ καλό ματς έκανε ένας παλιός γνώριμος του Παναθηναϊκού, ο Αντρέας Ίβανσιτς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Βύντρα(46’ Σεϊταρίδης), Σπυρόπουλος(46’ Ιωαννίδης), Καντέ, Σαριέγκι(46’ Μπιάρσμιρ), Κατσουράνης(78’ Δημούτσος), Μαρίνος(46’ Σιμάο), Καραγκούνης(66’ Μαυρίας), Νίνης(66’ Κλέιτον), Γκοβού(66’ Γκαμπριέλ), Σισέ(66’ Πετρόπουλος)

Το φιλικό καρέ-καρέ

4' Πρώτη επίσκεψη των «πράσινων» στα καρέ των Γερμανών. Ο Νίνης εκτέλεσε φάουλ και πριν του Σισέ βγήκε ο Βέτκλο και μπλόκαρε τη μπάλα.

5' Ο Καραγκούνης εκτελεί νέο φάουλ με τον Καντέ με προβολή από καλή θέση να στέλνει την μπάλα άουτ, στην πρώτη ευκαιρία του αγώνα.

11' Η Μάιντζ με τον Ίβανσιτς κάνει την πρώτη της φάσης, ωστόσο το σουτ του πρώην «πράσινου» δεν βρίσκει το στόχο.

15' Μετά από 15 λεπτά στον αγώνα, δεν έχει υπάρξει κάποια σημαντική φάση σε κάποια από τις δύο εστίες.

21' Ο Νίνης βρήκε με ωραία μπαλιά τον Σισέ, αλλά το σουτ του Γάλλου επιθετικού μπλόκαρε ο Βέτκλο.

23' Ο Ίβανσιτς με πολύ ωραία ενέργεια μπήκε μέσα στην περιοχή, αλλά το γύρισμά του έδιωξε ο Σπυρόπουλος.

31' Ο Σισέ έφυγε απέναντι από τον Βέτκλο, αρχικά τον πέρασε αλλά στην συνέχεια γλίστρησε και δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

37' ΓΚΟΛ! Η Μάιντζ ανοίγει το σκορ με τον Μπαμπαγκίτα. Ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Βύντρα αρχικά και του Τζόρβα στην συνέχεια και με πλασέ έκανε το 0-1. Ωστόσο ο Νιγηριανός φάνηκε πως πήρε την μπάλα με το χέρι.

44' Ο Νίνης με ωραία μπαλιά βρήκε τον Σισέ που ολιγώρησε χάνοντας σημαντική ευκαιρία για να ισοφαρίσει.

45' Λήξη του πρώτου ημιχρόνου

46' Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου

47' Ο Σεϊταρίδης με πολύ ωραία προσπάθεια βρήκε τον Νίνη, με τον μικρό να πιάνει το σουτ και να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ.

53' Γύρισμα Καραγκούνη από το κέντρο, με την μπάλα να πηγαίνει προς τα δίχτυα της ομάδας του, αλλά ο Τζόρβας την τελευταία στιγμή κατάφερε να διώξει.

57' Προσπάθεια του Νίνη, θα περάσει δύο παίκτες, η μπάλα θα φτάσει στον Γκοβού που θα σουτάρει, η μπάλα θα κοντράρει αλλά πάνω στην γραμμή θα διώξει ο Ζάζαρνικ.

63' Σέντρα του Καραγκούνη, κεφαλιά του Κατσουράνη η μπάλα λίγο άουτ.

66’ Γκαμπριέλ αντί Γκοβού, Μαυρίας αντί Καραγκούνη, Ιωαννίδης αντί Σπυρόπουλου, Κλέιτον αντί Νίνη και Πετρόπουλος αντί Σισέ

73': ΓΚΟΛ! Ο Γκεοργκίεφ με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή θα νικήσει τον Τζόρβα

78' Δημούτσις αντί Κατσουράνη

90': Σουτ Πετρόπουλου μπλοκάρει ο πορτιέρο των Γερμανών.



ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Καντέ, Σαριέγκι (46' Μπίαρσμιρ), Κατσουράνης, Μαρίνος (46' Σιμάο), Καραγκούνης, Νίνης, Γκοβού, Σισέ

ΜΑΪΝΤΣ: Βέτκλο, Σβένσον, Νοβέτσκι, Σότκο, Ζαζάρνικ, Μπαμπαγκίτα, Σόφο, Κάρχαν, Φους, Ίβανσιτς, Σλίσκοβιτς

*Μεγάλες στιγμές εκτυλίχθησαν με τον Ίβανσιτς στην θέα των παλιών συμπαικτών του. Τους πλησιάσε όλους και είχε μαζί τους και χειραψία αλλά και εναγκαλισμό δείχνοντας ότι έχει κρατήσει τις καλές στιγμές από το «πράσινο» πέρασμα του.

*Την φανέλα με το Νο 10 φοράει το μεγάλο απόκτημα των «πράσινων» Σίντνεϊ Γκοβού.

*Παρέα με τον Κάρλος Φρέιτας παρακολούθησε από την εξέδρα το παιχνίδι ο Σεμπάστιαν Λέτο.

*Δεν είναι μόνο ο Αντρέας Ίβανσιτς που έχει περάσει από το Ελληνικό πρωτάθλημα και τώρα αγωνίζεται στην Μάιντς. Γνωστός μας είναι ακόμη και οι Αρούνα Μπαμπαγκίντα που φόρεσαν την φανέλα του Ολυμπιακού χωρίς πάντως μεγάλη επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...