Άγκυρα… πρόκρισης με ηγέτη τον Σπανούλη




Και τώρα οι δύο τους… Η Ελλάδα πήρε τη δεύτερη νίκη της στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, επικρατώντας 83-80 του Πουέρτο Ρίκο και πλέον στρέφει την προσοχή της στην αναμέτρηση με την «οικοδέσποινα», η οποία θα κρίνει την πρώτη θέση στον τρίτο όμιλο της διοργάνωσης.
Η επίσημη αγαπημένη κατάφερε να βγάλει τις δύο πρώτες αγωνιστικές χωρίς απώλειες και πλέον με τις βοήθειες των Αντώνη Φώτση και Σοφοκλή Σχορτσιανίτη ευελπιστεί να πετύχει το τρία στα τρία, κόντρα στην Τουρκία.



Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος στο κρίσιμο σημείο κατάφερε να κάνει την διαφορά και να δώσει τη νίκη στην Ελλάδα. Συνολικά ο Έλληνας γκαρντ σημείωσε 28 πόντους.

Ο απεσταλμένος της «zougla.gr» και της εφημερίδας «VETO» Νίκος Παπαϊωάννου μίλησε με τους πρωταγωνιστές του αγώνα Ελλάδα-Πουέρτο Ρίκο. Ακούστε τι είπαν τρεις διεθνείς μας για την αναμέτρηση.

Ζήσης: «Να κλειδώσουμε την πρώτη θέση»


Για το ματς με την Τουρκία που ακολουθεί, αλλά και για τον τρόπο που η Ελλάδα κέρδισε το Πουέρτο Ρίκο μίλησε ο Νίκος Ζήσης.

«Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε πολύ έξυπνα γιατί σουτάραμε όποτε θέλαμε εμείς και όχι όποτε μας αφήνει ο αντίπαλος. Τώρα πρέπει να κάνουμε μια μεγάλη εμφάνιση, όπως κάναμε στοπ Βελιγράδι ή την Ιαπωνία. Ο Σπανούλης έκανε μεγάλο παιχνίδι. Θα τα παίξουμε όλα για όλα με την Τουρκία. Αυτός ήταν ο στόχος μας. Να κάνουμε το «2X2» χωρίς τα παιδιά και στη συνέχεια να νικήσουμε πλήρεις τους Τούρκους και να κλειδώσουμε την πρώτη θέση. Βλέπετε ότι η ατμόσφαιρα είναι εχθρική, αλλά δεν μας πειράζει, έχουμε συνηθίσει σε τέτοια γήπεδα».

Οι δηλώσεις του Νίκου Ζήση:




Τσαρτσαρής: «Στόχο έχουμε την πρωτιά»

Η πρώτη θέση του ομίλου είναι ο στόχος της Ελλάδας σύμφωνα με τον Κώστα Τσαρτσαρή, ο οποίος τόνισε στις δηλώσεις του η επίσημη αγαπημένη παρουσιάστηκε βελτιωμένη, αλλά έχασε πολλά τρίποντα.

«Χαρούμενοι που κερδίσαμε γιατί στόχο έχουμε την πρωτιά του ομίλου και αν χάναμε θα ήταν δύσκολο να τα καταφέρουμε. Τώρα παίζουμε με Τουρκία, θα έχουμε και μια μέρα ξεκούραση και θα πάμε για το καλύτερο. Είναι καλή ομάδα, είναι και οι διοργανωτές, θα δούμε. Σήμερα αν και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ στο -9, δεν φοβηθήκαμε γιατί στο μπάσκετ τέτοιες διαφορές καλύπτονται. Βελτιώσαμε το παιχνίδι μας αν και χάσαμε και σήμερα πολλά τρίποντα, όπως με την Κίνα. Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει».

Οι δηλώσεις του Κώστα Τσαρτσαρή:


Οι δηλώσεις του Γιάννη Μπουρούση:


Το ματς

Με τους Σπανούλη, Ζήση, Διαμαντίδη, Τσαρτσαρή και τον Ίαν Βουγιούκα στη βασική της πεντάδα παρατάχθηκε η εθνική μας ομάδα στο σημερινό παιχνίδι.

Ο Γιόνας Καζλάουσκας, κατεύθυνε την Ελλάδα και ζήτησε πιο ορθολογιστικές επιθέσεις, για να δημιουργηθούν ρήγματα στην άμυνα του Πουέρτο Ρίκο, το οποία μετά τις πρώτες κατοχές πέρασε σε άμυνα ζώνης «2-3».

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδας σημείωσε αρκετά αμυντικά κενά, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι Πορτορικανοί.

Η ομάδα του Μανουέλ Κιντρόν έχοντας εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας έξω από τη γραμμή των 6.25 (Μπαρέα, Βασάγιο, Ουέρτας, Λι και Πίβι) κατάφερε να βρεθεί δύο πόντους μπροστά στο σκορ (23-21) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι αντίπαλοί μας πήραν σημαντική βοήθεια από τον θηριώδη (2.20μ.) Ράμος, ο οποίος ελλείψει του Σχορτσιανίτη, έκανε ό,τι ήθελε κάτω από τις δύο ρακέτες, κλείνοντας το δεκάλεπτο με οκτώ πόντους.

Οι παίκτες του Καζλάουσκας, στο δεύτερο δεκάλεπτο παρασυρόμενοι από την άμυνα ζώνης που έπαιζαν οι αντίπαλοι τους, κατέφευγαν στην εύκολη λύση του τρίποντου.

Η αστοχία ωστόσο έξω από τη γραμμή των 6.25 (4/18), οι πολλές χαμένες βολές (5/13) και ο Τζέι Τζέι Μπαρέα, που δημιούργησε αρκετά ρήγματα στην άμυνά μας, πετυχαίνοντας 15 πόντους, είχαν ως αποτέλεσμα η εθνική μας να πάει στα αποδυτήρια, όντας στο -6 (41-35).

Από την «επίσημη αγαπημένη» στο πρώτο ημίχρονο μοναδικός διασωθείς ήταν ο Τσαρτσαρής, ο οποίος με τους 14 πόντους που σημείωσε κρατούσε την ομάδα μας κοντά στο σκορ.

Στο τρίτο δεκάλεπτο το Πουέρτο Ρίκο ξέφυγε με εννέα πόντους, χάρη σε δύο σερί τρίποντα του Σάντσες.

Σε εκείνο το σημείο ωστόσο η εθνική μας ξύπνησε από το λήθαργο, στον οποίο είχε πέσει στα πρώτα 20 λεπτά. Οι διεθνείς μας βρήκαν επιτέλους ρυθμό, πρόσεξαν τα αμυντικά τους καθήκοντα, ενώ άρχισαν να «ζεσταίνονται».

Με τον Διαμαντίδη να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και τους Σπανούλη και Μπουρούση να ανεβάζουν κατακόρυφα την απόδοσή τους, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με ένα πόντο στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου (52-51).

Η ομάδα μας μάλιστα έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο στο +3 (59-56), χάρη σε εύστοχο τρίποντο του Γιάννη Μπουρούση.

Οι Πορτορικανοί ξεκίνησαν και... έτρεξαν ένα επιμέρους σερί 9-3 στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου, παίρνοντας προβάδισμα στο σκορ με 65-62. Σε εκείνο το σημείο μίλησε η κλάση του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος πήρε την ομάδα μας στις πλάτες του.

Αρχικά με δύο τρίποντες «βόμβες» ισοφάρισε σε 70-70, ενώ στη συνέχεια με 8/8 ελεύθερες βολές (!) οδήγησε την ομάδα μας στο τελικό 83-80.

Τα δεκάλεπτα: 1ο (23-21), 2ο (41-35), 3ο (56-59), 4ο (80-83).

Πουέρτο Ρίκο (Σιντρόν):
Ράμος 16, Μπαρέα 20 (1), Ριβέρα, Βασάλιο 11 (2), Ντίαζ, Χουέρτας 6 (2), Σάντσεζ 13 (3), Πίβι 5 (1), Μπάλκμαν, Λι 9 (2), Σαντιάγκο.

Ελλάδα (Καζλάουσκας): Βουγιούκας 2, Μπουρούσης 12 (1), Ζήσης 7 (1), Σπανούλης 28 (3), Καλάθης, Πρίντεζης 3 (1), Περπέρογλου 5 (1), Τσαρτσαρής 14 (2) Διαμαντίδης 12 (1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...