Αντρίκεια πρόκριση στην Πόλη για τον ΠΑΟΚ


Ο ΠΑΟΚ έγραψε ιστορία στο «Σουκρού Σαράτσογλου», πανηγυρίζοντας μία πρόκριση που γέμισε με περηφάνια όλο τον ελληνισμό.

Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη, με λυτρωτή τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Φενερμπαχτσε στην παράταση, παίρνοντας έτσι με το... σπαθί της το «εισιτήριο» για τους ομίλους του Europa League.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρέθηκε να χάνει με 1-0 στο 50’, μετά το γκολ του Εμρέ. Αυτό το σκορ διατηρήθηκε μέχρι το τέλος, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στην παράταση, αφού με 1-0 είχε επικρατήσει στο πρώτο ματς και ο ΠΑΟΚ.

Εκεί την κατάσταση πήρε πάνω του ο Ζλάταν Μουσλόμοβιτς. Ο Μαυροβούνιος φορ, με σουτ στο 102’ έκανε το 1-1, επιτρέποντας στο «δικέφαλο» του Βορρά να ανοίξει τα φτερά του και να πετάξει μέχρι τους ομίλους του Europa League.


Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη στο πρώτο μέρος ήταν αρκετά καλή στα ανασταλτικά της καθήκοντα περιορίζοντας αισθητά τα επιθετικά ατού των γηπεδούχων.

Πάντως η Φενέρ απείλησε με το... καλησπέρα. Μόλις στο 2’ ο Νγιάνγκ έκανε πολύ ωραία προσπάθεια, ξέφυγε τόσο από Πάμπλο Γκαρσία όσο και από Μαλεζά. Μπήκε μέσα στην περιοχή, κάνοντας το σουτ, με την μπάλα ωστόσο να περνάει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Κρέσιτς.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν σειρά του ΠΑΟΚ να απειλήσει. Μετά από πολύ ωραία ενέργεια του Βιεϊρίνια από τα αριστερά, ο Πορτογάλος μπήκε στην περιοχή έκανε και δεύτερη προσποίηση, πέρασε την παράλληλη μπαλιά, ωστόσο η μπάλα απομακρύνθηκε από τους Τούρκους.

Ο Πορτογάλος και πάλι, ο οποίος ήταν αρκετά κινητικός στο σημερινό παιχνίδι στο 13΄ δημιούργησε ακόμη έναν κίνδυνο για την εστία του Βολκάν, όμως το σουτ του μπλόκαρε σε δεύτερο χρόνο ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πίεζουν και στο 24'έφτασαν μία «ανάσα» από το 1-0. Ο Στοχ κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Σορλέν έξω από την περιοχή, έκανε το φαλτσαριστό σουτ από τα αριστερά αλλά ο Κρέσιτς ήταν σε ετοιμότητα, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Στο 30’ ήταν σειρά του ΠΑΟΚ να χάσει ευκαιρία. Μετά από ωραία προσπάθεια του Βιερίνια αποδέκτης της μπάλας έγινε ο Φωτάκης, που έκανε το απευθείας σουτ από τα δεξιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης φλέρταρε κι αυτός με τη σειρά του με το 0-1, ωστόσο ο Βολκάν απέκρουσε το δυνατό σουτ του Έλληνα διεθνούς επιθετικού.

Με τους χειρότερους οιωνούς άρχισε το β’ μέρος για τον ΠΑΟΚ, Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπήκε νωθρά στη επανάληψη, με αποτέλεσμα να βρεθεί να χάνει στο 50’, μετά το γκολ του Εμρέ.

Ο Τούρκος ποδοσφαιριστής έπιασε ένα μακρινό σουτ, που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κρέσιτς, ο οποίος παρά την υπερπροσπάθειά του είδε την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του.

Από εκείνο το σημείο και μετά η Φενέρμπαχτσε έγινε «αφεντικό» στο παιχνίδι και έφτασε κοντά στο 2-0 με δύο σουτ του Τοπούζ (το ένα στο 51' - το άλλο στο 60') και αλλά δύο του Αλεξ (57', 65'), που σταμάτησαν πάνω στον εξαιρετικό και σήμερα γκολκίπερ του ΠΑΟΚ.

Στο 62’ ο Σαλπιγγίδης έχασε χρυσή ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια και να γείρει την πλάστιγγα της πρόκρισής προς τη μεριά της ομάδας του.

Ο Φιλομένο εκμεταλλευόμενος κενό στην άμυνα των γηπεδούχων μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και έπιασε το σουτ, ωστόσο ο Βολκάν βρήκε την μπάλα με το γόνατο, αλλάζοντας της πορεία.

Στο 76' ο ΠΑΟΚ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Λίνο βγήκε στην αντεπίθεση από τα αριστερά τροφοδοτώντας τον Σαλπιγγίδη.

Ο βραχύσωμος επιθετικός «τσίμπησε» την μπάλα από τον Βολκάν, όμως ο Τούρκος γκολκίπερ βγήκε και πάλι νικητής στη μεταξύ τους μονομαχία, αφού αλλοίωσε την πορεία της και δεν κατέληξε στα δίχτυα.

Στο 80ο λεπτό μάλιστα οι Τούρκοι λίγο έλειψε να στείλουν την μπάλα στην δική τους εστία, όμως για κακή τύχη του ΠΑΟΚ δεν τα κατάφεραν.

Ο Βιεϊρίνια έβγαλε παράλληλα πάσα μέσα από την περιοχή, οι Γκιονούλ και Λουγκάνο δεν συνεννοήθηκαν σωστά, όμως η «ζημιά» τελικά δεν έγινε.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί ο Άλεξ απείλησε δις τον ΠΑΟΚ στο 95' και στο 99', αλλά οι προσπάθειες, ευτυχώς για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, δεν βρήκαν στόχο.

Για να φτάσουμε στο 102’ όταν ο Μουσλίμοβιτς έκανε το 1-1 στέλνοντας στον έβδομο ουρανό τους φίλους του ΠΑΟΚ.

Ο Σέρβος επιθετικός, ο οποίος μόλις τότε είχε περάσει στο ματς με ένα δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του, ανήμπορου να αντιδράσει Βολκάν, χαρίζοντας την πρόκριση στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Αϊκουτ Κοτσαμάν): Βολκάν, Λουγκάνο, Μπίλιτσα, Σάντος, Γκιονούλ, Μπαρόνι (106' Ουνάλ), Στοχ, Εμρέ (75' Σελτζούκ), Τοπούζ (91' Οζέρ), Άλεξ, Νιανγκ

ΠΑΟΚ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Μπουσαΐντι (75' Σνάουτσνερ), Λίνο, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Γκαρσία, Σορλέν, Φωτάκης (91' Κουτσιανικούλης), Φιλομένο (83' Μουσλίμοβιτς), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...