Τραγωδία από τη σύγκρουση δύο αεροσκαφών F-16 - Νεκρός ο ένας από τους τρεις πιλότους

ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΣΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ TROKTIKO ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ
Νεκρός εντοπίστηκε λίγο πριν τις 17:00 ο πιλότος του μονοθέσιου F16 που συγκρούστηκε στον αέρα, νότια της Κρήτης, με ένα διθέσιο F16, στις 14:05.

Στις έρευνες συμμετείχαν παραπλέοντα σκάφη και ελικόπτερο Super Puma.

Οι άλλοι δύο χειριστές περισυνελέγησαν σώοι από αλιευτικά σκάφη, αφού πρόλαβαν να κάνουν χρήση του μηχανισμού εκτίναξης, με αποτέλεσμα να καταλήξουν στη θάλασσα.

Τα δύο αεροσκάφη, ένα μονοθέσιο και ένα διθέσιο αεροσκάφος τύπου F16, τα οποία ανήκαν στη Μοίρα 340 της 115 Π.Μ. της Σούδας, πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική άσκηση, μαζί με δύο ακόμη αεροσκάφη τύπου F16 Block-52+.


Με κόκκινο το σημείο που έπεσαν τα δύο F-16


Οι δύο αεροπόροι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας.

Ο ένας, η κατάσταση της υγείας του οποίου κρίνεται πιο σοβαρή, υπέστη εσωτερική αιμορραγία, ο δε δεύτερος φέρει κατάγματα στα κάτω άκρα.

Η σύγκρουση σημειώθηκε νότια της Ιεράπετρας και νοτιοδυτικά της νήσου Χρυσής.

Ο Στάθης Βαρθολομαίος, επισκέπτης του νησιού, ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού. «Είδα μια μεγάλη λάμψη στον ουρανό, την οποία ακολούθησαν τρεις μικρότερες και ένας υπόκωφος θόρυβος. Αμέσως κινήθηκα με σκάφος προς το σημείο για να βοηθήσω στις προσπάθειες ανεύρεσης», περιγράφει τηλεφωνικά στη zougla.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...