ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Ο Gerhard από την Γερμανία, ο Franchua από την Γαλλία, ο Mario από την Ιταλία, και ο Johan από την Ολλανδία, ευχαριστούν από καρδιάς όλους εμάς τους Έλληνες για την προτίμηση που δείχνουμε στα εθνικά τους προϊόντα, και κατά επέκταση στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των.

. Και σαν επιβράβευση μας συμβουλεύουν να πουλήσουμε τον Παρθενώνα, και τα νησιά μας, σπρώχνοντας μας στο Δ.Ν.Τ. για να λύσουμε τα οικονομικά μας προβλήματα.

Αντίθετα ο Νίκος από την Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος από τις Σέρρες, ο γαμπρός μας ο Γιάννης, ο γιος μας ο Θοδωρής, ακόμα ακόμα και εμείς οι ίδιοι, βγαίνουμε στην ανεργία για τον ίδιο ακριβώς λογο.
Για την προτίμηση μας στα ξένα προϊόντα, και στα ξένα super markets (Lidl, Aldi, Carrefour, dia)

Φανταστείτε ποσα εκατομμύρια η και δισεκατομμύρια ευρώ ακόμα, πηγαίνουν κάθε χρόνο στον Gerhard, στον Franchua, στον Mario και στον Johan. Και αυτό γιατί, η από άγνοια η από ωχαδερφισμό δεν αγοράζουμε Ελληνικά προϊόντα. Και μιλάμε για απλά πράγματα, καθημερινά

. Όπως γάλα τυρί, κασέρι, γιαούρτι, σαπούνια, χαρτιά υγείας, και κουζίνας, μακαρόνια , μπύρες, αναψυκτικά, ποτά μαρμέλαδες, τσιγάρα, σοκολάτες, παγωτά, μπισκότα, οδοντόκρεμες.

Τόσο απλά..

Φανταστείτε τώρα ότι όλοι οι Έλληνες αγοράζουν μόνο Ελληνικά ζυμαρικά, και η βιομηχανία Μέλισσα, για παράδειγμα, λόγω αυξημένης ζήτησης, θα πρέπει να διπλασιάσει την παραγωγή της

Σίγουρα θα χρειαστεί περισσοτέρους εργάτες, υπαλλήλους, οδηγούς, αποθηκάριους, περισσότερους μηχανικούς, ίσως χημικούς, σίγουρα περισσότερο σιτάρι (αγρότες), . Σίγουρα κάποιους παρά πάνω υπαλλήλους θα πρέπει να προσλάβει. Σαυτους τους νεοπροσλαμβανόμενους φανταστείτε λέει, να είναι το παιδί σας , που ψάχνει δουλειά. Η ακόμα ακόμα και εσείς οι ίδιοι

Και όλα αυτά επειδή αγοράζατε μακαρόνια Μisko, η Μελισσα, και όχι μακαρόνια Barilla η μακαρόνια Lidl.

Τυχαίο????? Δεν νομίζω!!!

Στο τέλος τέλος ας το δούμε και εγωιστικά.
Τρωει ο Ιταλός μακαρόνια Μελισσα?? Πινει καφέ Λουμιδη??
Πίνει ο Γερμανός μπύρα Mythos?? Τρωει λουκάνικα Τζουμαγιας??
Πίνει ο Ολλανδός γάλα Μεβγαλ?? Τρωει κασέρι Τρικαλινό??
Πίνει ο Γάλλος Ελληνικό κρασί η τσίπουρο???

Γιατί να παίρνουμε εμείς τα δικά τους προιοντα? Για να μειώνουμε την ανεργία τους?
Μπορεί τα ξένα μερικές φορές να είναι φθηνότερα. Τα χρήματα αυτά όμως ξαναγυρίζουν σε εμάς διπλά και τρίδιπλα. Ειδικά τα δύσκολα χρόνια που έρχονται λόγω Δ.Ν.Τ.

Επειδή οι πολιτικοί μας δεν θέλουν, αλλά και δεν μπορούν επίσημα λόγω Ευρωπαϊκής ένωσης, να μποϋκοτάρουν τα ξένα προϊόντα, ας κάνουμε εμείς μόνοι μας μια προσπάθεια να αλλάξουμε τις αγοραστικές μας συνηθειες.Ειναι απλό. Από αύριο προτιμάμε Ελληνικά προϊόντα αλλά και Ελληνικά super markets.

Τα Ελληνικά προϊόντα τα αναγνωρίζουμε από το barcode . Όλα τα Ελληνικά προϊόντα στο barcode τους τα τρία πρώτα νούμερα είναι 5 20

Αντί παγωτά Algida η Ηaagen-Dazs αγοράστε Έβγα , Κρι Κρι, δέλτα.
Αντί βούτυρα Αdoro,Lurpak, προτιμήστε βιταμ,αγνο,Κερκυρας.
Αντί προσουτο και σαλάμια Lidl , πάρετε Νικας,Υφαντης,creta farm έδεσμα

Αντί μπύρες,Carlsverk, Bud, stella artois υπάρχουν οι Mythos Βεργίνα. Fix. Alfa.
Aντί Νoutela υπάρχει η Μerenta
Αντί γάλατα Νουνου,Βεροπουλου, Lidl, προτιμήστε Αγνό, Μεβγαλ, Ολυμπος,Κουκακη
Αντί ουίσκι, βότκα, αγοράστε κονιάκ, τσίπουρο, ούζο, Ελλ,κρασια.
Αντί σόδα Tuborg, Perrier, evian, έχουμε Σουρωτή, δουμπια, ξινό νερό

Αντί coca cola,fanta,srite υπάρχουν αναψυκτικά εψα, ηβη, Νιγριτα,Lux.
Αντί ζυμαρικά Barilla και Lidl προτιμήστε αβεζ.μελισσα, μισκο.
Αντί οδοντόκρεμες Colgate, Aim υπάρχουν kolynos, aquafresh,oulodent.
Aντί χαρτί υγειάς και κουζίνας Lidl και zewa αγοράστε Diana softex.
Αντί καθαριστικά Ava, Azax, υπαρχουν τα planet, trylet ευρυκα

Επομένως όταν κάνετε την επόμενη αγορά σας, σκεφτείτε ότι ίσως να βοηθάτε μεσοπρόθεσμα την επαγγελματική σας εξέλιξη ή την επαγγελματική εξέλιξη αγαπημένων σας προσώπων.

ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ MAIL

1 σχόλιο:

ΕΛΛΗΝΑΣ είπε...

καλημέρα σας, παρόλο που εξηγείτε ποια είναι τα ελληνικά προϊόντα που σαφώς πρέπει να στηρίξουμε μήπως αναρωτηθήκατε ποιο είναι πράγματι το όφελος; Πόσοι και πόσοι έλληνες επιχειρηματίες βγάλανε δις εκμεταλλευόμενοι παραλίες, είδη πρώτης ανάγκης και υπηρεσίες? Και από αυτούς πόσοι πληρώνουν κανονικά τους υπαλλήλους τους? (αν είναι και έλληνες!) πόσοι ασχολήθηκαν με την ποιότητα και την τιμή ειδικά αυτόν τον καιρό? πόσοι προσέχουν το περιβάλλον; πόσες ελληνικές εταιρείες επενδύουν στην Ελλάδα; Δυστυχώς οι πολυεθνικές, όπως τις αναφέρεις, μάλλον δείχνουν τον δρόμο με αρκετά παραδείγματα, γιατί να μην τις στηρίξουμε?

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...