Η νέα σπείρα του παραδικαστικού



Ανοίγει ο δεύτερος κύκλος των αποκαλύψεων για το παραδικαστικό κύκλωμα. Στοιχεία που «καίνε» δικηγόρους, πρώην δικαστές γνωστό ιερέα που ενεπλάκη στην πρώτη φάση του παραδικαστικού βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά την έφοδο της αστυνομίας σε σπίτια και γραφεία. Απόψε στον «Κίτρινο Τύπο» αποκαλύπτονται έγγραφα-ντοκουμέντα που δείχνουν την μεθοδολογία που το κύκλωμα έβαζε στο χέρι περιουσίες ανυποψίαστων πολιτών αλλά και τον τρόπο που γίνονταν οι παρεμβάσεις για ευνοικές δικαστικές αποφάσεις.



ΜΕΘΟΔΟΣ 1η

Σε δύο από τις περιπτώσεις που παρουσιάζει στην τηλεοπτική του εκπομπή ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος φαίνεται πώς ένας γνωστός γιατρός της Αθήνας έπεσε θύμα της συμμορίας όταν αγόρασε σε πλειστηριασμό επαγγελματική κατοικία στο κέντρο και ξαφνικά, μέσω δικαστικών αποφάσεων, η χρήση του χώρου πέρασε στα χέρια δικηγόρου. ‘Όπως όλα δείχνουν ο δικηγόρος που εμφανίζεται ως εκπρόσωπος συγκεκριμένων of shore, είναι ο ίδιος άνθρωπος που στο παρελθόν εκπροσώπησε σε πολλά δικαστήρια των εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσόντα ιερέα από το σπίτι του οποίου η αστυνομία μάζεψε πολλούς φακέλους.

ΜΕΘΟΔΟΣ 2η

Σε άλλη περίπτωση το κύκλωμα έχει δράσει για λογαριασμό γνωστού επιχειρηματία για την αγορά μιας πολύ μεγάλης έκτασης στα Μεσόγεια. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, η συγκεκριμένη έκταση χαρακτηρίστηκε ως δασική με αποτέλεσμα να χάσει και την εμπορική αξία της. Τελικά το κύκλωμα εμφάνισε μια δικαστική απόφαση αποχαρακτηρισμού και έτσι ο δρόμος για την αξιοποίησή της άνοιξε.

Αυτές είναι μερικές από τις περιπτώσεις που βλέπουν απόψε το φως της δημοσιότητας και αποτελούν τη βάση στην οποία στηρίζονται τόσο οι αστυνομικές όσο και οι δικαστικές αρχές για να δέσουν την υπόθεση.

Ο ΙΕΡΕΑΣ

Παλιός γνώριμος των εκπομπών του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου ο ιερέας ελέγχεται από την αστυνομία για τη συμμετοχή του στο κύκλωμα αν και κάποιοι τον τοποθετούν στην κεφαλή της ιεραρχίας γι’αυτό και όσοι φάκελοι κατασχέθηκαν από το σπίτι του στο ψυχικό κρίνονται από την αστυνομία ιδιαιτέρως σημαντικοί. Ο δικηγόρος που δεν έχει στο ενεργητικό του πολλές ώρες επιτυχημένων «πτήσεων» στα ελληνικά δικαστήρια εμπλέκεται σχεδόν σε όλες τις υποθέσεις και μάλιστα, σε κάποιες από αυτές, η χρήση των ακινήτων κατέληγε στον ίδιο ενώ, μέχρι στιγμής τα στοιχεία δείχνουν ότι λειτουργούσε ως αχυράνθρωπος του κυκλώματος. Μάλιστα έχει έρθει και σε αντιδικία με τα θύματα που ενώ αγόρασαν από πλειστηριασμό ακίνητα , ο συγκεκριμένος δικηγόρος εμφάνιζε έγγραφα βάσει των οποίων πριν γίνει ο πλειστηριασμός τα είχε ενοικιάσει για περισσότερα από 20 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...