Έλενα Κουντουρά



Από τον Τάκη Χατζή
«Είμαι στην Νέα Υόρκη για καθαρά επαγγελματικούς λόγους» δήλωσε στις «ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ» η Έλενα Κουντουρά μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε blog fimotro για την ξαφνική φυγή της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η πρώτη επιλαχούσα βουλευτής της Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας αντιμετωπίζει εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου ποικίλα οικονομικά προβλήματα αφού η επιχείρηση του συζύγου της- πρώην μπασκετμπολίστα του Ολυμπιακού- Σαράντη Παπαχριστόπουλου επλήγη σοβαρά από την οικονομική κρίση και σταμάτησε κάθε δραστηριότητα. «Οι εκδοτικές μας δραστηριότητες πήγαιναν καλά, μέχρι ένα σημείο, και μάλιστα είχαμε προχωρήσει σε επεκτάσεις αλλά και επαναπροσδιορισμό των στόχων μας. Η κρίση όμως μας έπληξε σοβαρά και προσπαθήσαμε να βρούμε χρηματοδότη η να πουλήσουμε την εταιρεία αλλά δεν καρποφόρησαν οι προσπάθειες μας με αποτέλεσμα να αποφασίσουμε να σταματήσουμε κάθε επιχειρηματική δράση» εξηγεί η κ. Κουντουρά τονίζοντας παράλληλα ότι: «Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα έχουμε δημιουργήσει κάποιες προϋποθέσεις συνεργασιών και επαφές στην Αμερική και αυτός είναι ο λόγος που αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε κάτι καινούργιο εδώ». Ωστόσο το γεγονός της ξαφνικής της αναχώρησης για τις ΗΠΑ έχει προκαλέσει εντυπώσεις στους πολιτικούς κύκλους -κυρίως στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας- και έχει αρχίσει να συζητείται ευρέως το ξαφνικό της ταξίδι στις ΗΠΑ, και αυτό γιατί μέχρι πρότινος η κ. Κουντουρά έδειχνε αμείωτο ενδιαφέρον για την πολιτική της καριέρα και εμφανιζόταν τακτικά σε πολιτικές εκδηλώσεις.

«Ο σύζυγός μου ήταν ήδη στη Νέα Υόρκη και είχε ξεκινήσει κάποιες συνεργασίες, έτσι και εγώ έκανα αυτό το ταξίδι μαζί με τα παιδιά. Άλλωστε υπήρχε και κάποιο ζήτημα οικογενειακής φύσεως το οποίο ήθελα να διευθετήσω και είναι κάτι για το οποίο δεν θα ήθελα επι του παρόντος να μιλήσω» ξεκαθαρίζει η πρώην Βουλευτής.

Στο ερώτημα εάν τελικά παραμείνει στις ΗΠΑ η κ. Κουντουρά δήλωσε οτι: «Στις 12 Οκτωβρίου θα επιστρέψω στην Ελλάδα για να συνεχίσω στους γνωστούς ρυθμούς αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ξαναέλθω στις Ηνωμένες Πολιτείες αφού θα πρέπει να βοηθήσω και να στηρίξω τις προσπάθειες του Σαράντη».

Διεθνή καριέρα στη βιομηχανία της μόδας


Εξώφυλλα σε μεγάλα έγκυρα γυναικεία περιοδικά VOQUE ELLE BAZZAR MARIE CLAIRE κλπ Συνεργάστηκε με κορυφαίους σχεδιαστές όπως Valentinο, Ferre, Montana, Christian Dior, Channel, Versace, Karl Lagerfield, Ungaro κλπ.
Επιλέχθηκε από τον Serge Lutens για την προβολή της πολυεθνικής εταιρίας καλλυντικών Shiseido με αποκλειστικό παγκόσμιο συμβόλαιο για 12 χρονια ( 1984-1996 )
Αναδείχθηκε από το CNN ως ένα από τα 10 καλύτερα μοντέλα του κόσμου. Της δεκαετίας του ’90 με βάση το Παρίσι για δώδεκα χρόνια ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο γνώρισε διαφορετικές θρησκείες , πολιτισμούς, ανθρώπους, νοοτροπίες, παραδόσεις, ήθη και έθιμα.

Διευθύντρια και εκδότρια γυναικείων περιοδικών


Το 1996 επιστρέφει στην Ελλάδα και ξεκινάει καριέρα στον χώρο της επικοινωνίας και στον περιοδικό τύπο, διευθύνοντας περιοδικά με γυναικεία και ευρύτερα κοινωνικά θέματα και δημιουργεί τον επιτυχημένο θεσμό βράβευσης της «Γυναίκας της Χρονιάς». Το 2001, με τον σύζυγό της, Σαράντη Παπαχριστόπουλο, γνωστό από την αθλητική του δραστηριότητα και τις συμμετοχές του στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ, ιδρύουν δική τους εκδοτική εταιρεία με πετυχημένα προϊόντα ενημέρωσης γυναικεία, life style(Penthouse, Out of Limits, Μετρό και Σοκ) και σπιτιού.

Ο Αθλητισμός ήταν πάντα μέρος της ζωής της

    Πρωταθλήτρια  της Εθνικής Ομάδας για πολλά  χρόνια, με πανελλήνια ρεκόρ στα 100μ. εμπόδια και στο άλμα εις ύψος με πανελλήνιες και διεθνείς διακρίσεις. .
    Σπούδασε στο  Πανεπιστήμιο Αθηνών - ΤΕΦΦΑ
    Μιλάει τρεις  ξένες γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...