Επιστημονική περιοδική έκδοση «ΤΗΝΙΑΚΑ 4»

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΝΙΑΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ, Παράρτημα Τήνου, μας έστειλε κείμενο προς δημοσίευση στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα «Η Τηνιακή», για να γνωρίσει το πολυπληθές αναγνωστικό μας κοινό τη δραστηριότητά της. Αναφέρει συγκεκριμένα: «Η Εταιρεία Τηνιακών Μελετών με ιδιαίτερη ικανοποίηση παρουσίασε στις 8 Οκτωβρίου 2010, στο μέγαρο του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού στην Τήνο, τον 4ο Τόμο της Επιστημονικής περιοδικής έκδοσης «ΤΗΝΙΑΚΑ 4».


Ο τόμος είναι αφιερωμένος στον αείμνηστο Πρόεδρο της Εταιρείας, Δημήτρη Σοφιανό, αποτελείται από 512 σελίδες και περιλαμβάνει 19 άρθρα σημαντικών επιστημόνων αναφερόμενα στον Δ. Σοφιανό και σε θέματα της Τήνου. Με συγκεκριμένες απόψεις κάποιων συγγραφέων εκφράστηκαν διαφωνίες όσον αφορά στο περιεχόμενο των κειμένων τους. Για τον λόγο αυτό το Δ.Σ. της Εταιρείας διευκρινίζει το απολύτως αυτονόητο, ότι οι συγγραφείς των κειμένων εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις τους ελεύθερα και ευθύνονται γι’ αυτές. Το Δ.Σ. της Εταιρείας απλά προσκάλεσε καταξιωμένους συγγραφείς, οι οποίοι ασχολούνται επί σειρά ετών με θέματα της Τήνου, να πλουτίσουν με τα συγγράμματά τους τον τόμο αυτόν και προφανώς το Δ.Σ. σε καμία περίπτωση δεν δικαιούται να ασκήσει κανενός είδους λογοκρισία επί των κειμένων αυτών, δεν ευθύνεται και δεν υιοθετεί την προσωπική άποψη του κάθε συγγραφέα, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από το κείμενό του.
Η παρουσίαση του τόμου «ΤΗΝΙΑΚΑ 4» θα γίνει και στην Αθήνα, στις 20 Φεβρουαρίου 2010, στην αίθουσα της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων, Ασημ. Φωτήλα 40, από τους: Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Τουφεκλή, κα Νότα Κούρου, Καθηγ. τομ. Αρχαιολογίας του Ε.Κ. Παν/μίου Αθηνών, κ. Κων/νο Αλαβάνο Δ/ντή της τηλεόρασης της Βουλής, κ. Δημήτρη Σιώτο, δικηγόρο και Ιωάννη Γκερέκο, Πρόεδρο της Ε.ΤΗ.Μ., για να προσέλθουν τα μέλη και οι φίλοι μας που κατοικούν στην Αθήνα.»
Υπογράφεται για το Δ.Σ., από τον Πρόεδρο κ. Ιωάν. Γκερέκο και το Γεν. Γραμματέα κ. Αρ. Κοντογεώργη.


Επιμέλεια Νίκος Φώσκολος


--
η Τηνιακή online

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΗΝΙΑΚΩΝ

.:: www.tiniaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...