Παραιτήθηκε η γαλλική Κυβέρνηση


Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της γαλλικής Προεδρίας, παραιτήθηκε σήμερα η κυβέρνηση της Γαλλίας.

Όπως ανακοινώθηκε, ο Γάλλος πρόεδρος, Nicolas Sarkozy, «δέχθηκε την παραίτηση της κυβέρνησης και έτσι ολοκληρώνονται τα καθήκοντα» του γάλλου πρωθυπουργού, François Fillon, ανοίγοντας το δρόμο για έναν ανασχηματισμό, που είχε ανακοινωθεί εδώ και αρκετούς μήνες.

Η παραίτηση αυτή είναι το πρώτο βήμα για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, που έχει ανακοινωθεί εδώ και πέντε μήνες και αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές και πηγές του κυβερνώντος κόμματος «Ένωση για ενα Λαϊκό Κίνημα» (UMP).

Η παραμονή του Fillon στη θέση του πρωθυπουργού θεωρείται σχεδόν βέβαιη σύμφωνα με τις ίδιες πηγες. Ο Fillon έγινε δεκτός στην προεδρία δύο φορές σήμερα, το πρωί και το απόγευμα. Ομως και ο νούμερο δύο της κυβέρνησης, ο υπουργός Οικολογίας, Jean-Louis Borleau, που επιθυμεί να αναλάβει την πρωθυπουργία, έγινε δεκτός σήμερα το απόγευμα από το Sarkozy.

Εξάλλου, νωρίτερα σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός, Alain Juppé, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα επιστρέψει στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές αναμένεται να αναλάβει το υπουργείο Άμυνας.

Ο Sarkozy μπορεί να περιμένει αρκετές ώρες, ίσως και μέχρι την Κυριακή, προτού ανακοινώσει το όνομα του πρωθυπουργού, ο οποίος θα αναλάβει να σχηματίσει την κυβερνητική ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...