Νέα χειρουργική πτέρυγα στον Ευαγγελισμό με δωρεά απο την Εθνική Τράπεζα!

 Εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων η κατεδάφιση παλαιών χειρουργικών εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, προκειμένου να αναγερθεί νέα πτέρυγα σύγχρονων χειρουργείων με δωρεά ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ από την Εθνική Τράπεζα.Τον Ιούνιο του 2008, η Εθνική Τράπεζα, αποφάσισε τη διάθεση της χορηγίας για την ανέγερση και την αγoρά εξοπλισμού της νέας πτέρυγας στον Ευαγγελισμό, στην οποία θα στεγαστούν 20 χειρουργεία, μονάδες Eντατικής Θεραπείας του καρδιοχειρουργικού και του νευροχειρουργικού τμήματος όπως και μονάδα επεμβατικής καρδιολογίας.H υπόθεση όμως, έπρεπε πρώτα να περάσει από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων για να εξεταστεί εαν τα ήδη υπάρχοντα κτήρια του νοσοκομείου είναι ή όχι διατηρητέα.
Η προμελέτη της Διεύθυνσης Νεώτερης και Σύχρονης Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς, προβλέπει την κατεδάφιση δυο κτηρίων ένα εκ των οποίων στεγάζει την “Μονάδα Έρευνας” του νοσοκομείου. Επιπλέον προβλέπει την καθαίρεση των ισόγειων, υπόγειων και άλλων κατασκευών της δεκαετίας του 1960. Το τελικό κτήριο θα εκτείνεται σε σχεδόν 11.500 τετραγωνικά μέτρα και βασική προυπόθεση της αρχικής μελέτης είναι η νέα πτέρυγα να στεγάσει Μουσείο και Βιβλιοθήκη ώστε να προβάλει την ιστορία του Nοσοκομείου.
Την τελική απόφαση του Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, θα ακολουθήσει η υπογραφή της σύμβασης-αποδοχής της δωρεάς μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων Υγείας και Πολιτισμού, του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, και των δωρητών.
Στην συνέχεια αναμένεται η έγκρισή της από τη Βουλή, ώστε να προχωρήσει στην τελευταία φάση ανέγερσης της πτέρυγας.Η διάρκεια κατασκευής της νέας πτέρυγας προβλέπεται σε 20 μήνες από τη λήψη των σχετικών αδειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...