Προβλήματα με τα σκουπίδια στον Πειραιά!

 Mηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τη μη αποκομιδή των σκουπιδιών, από τους δρόμους και τις πλατείες του Πειραιά, κατέθεσε ο απερχόμενος δήμαρχος, Παναγιώτης Φασούλας.
Η Νομαρχία Πειραιά έχει ξεκινήσει απο χθες ψεκασμούς στους σωρούς των σκουπιδιών, για τη διασφάλιση και προστασία της δημόσιας υγείας, καθώς το πρόβλημα είναι μεγάλο και η δυσοσμία έντονη σε πολλούς δρόμους.
Το πρόγραμμα απολύμανσης, απόσμωσης και απεντόμωσης στις ανθυγιεινές εστίες σκουπιδιών, πραγματοποιείται από ειδικά συνεργεία και υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Υγειονομικών Ελέγχων της Νομαρχίας.
Οι ψεκασμοί αφορούν την καταπολέμηση μικροβίων καθώς και εντόμων υγειονομικής σημασίας (κατσαρίδες, μύγες, κουνούπια) και γίνονται από ψεκαστήρες χαμηλής πίεσης, με ειδικά απολυμαντικά υγρά, εγκεκριμένα από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και σύμφωνα με τις υποδείξεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στην Καθαριότητα, Γκιτάκος Βασίλης, δήλωσε ότι η αποκομιδή των σκουπιδιών γίνεται κανονικά, αλλά ο όγκος των σκουπιδιών είναι τεράστιος και πολλά απο τα απορριμματοφόρα του δήμου έχουν μηχανολογικά προβλήματα και έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας . Αυτή τη στιγμή στο Δήμο, τόνισε, λειτουργούν 23 απορριμματοφόρα, ενώ 14 έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και δεν δίνονται πιστώσεις για ανταλλακτικά.
Ο κ.Γκιτάκος, ανέφερε επίσης ότι πρόβλημα υπάρχει και με τον ΧΥΤΑ στα Α.Λιόσια, καθώς το δυναμικό των εργαζομένων δεν επαρκεί, αφού δεν ανανεώθηκε η σύμβαση εργασίας σε 100 εργαζομένους του ΧΥΤΑ και δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί γρήγορα, ο όγκος των απορριμματοφόρων όλης της Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...