Το βαθύ Ελληνικό κράτος!

Τυχών εξεγέρσεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα δεν θα γίνουν για να έρθει ο κομουνισμός ή ο Σοσιαλισμός αλλά για να ξαναφτιαχτούν οι χώρες. Διότι μόνο ισχυρές κρατικές δομές μπορούν να σταθούν φραγμός στις αγορές, στις τράπεζες, στους κερδοσκόπους, στην Γκολντμαν στους οίκους, στα ΜΜΕ και στους νταβατζήδες του δημοσίου βίου. Μόνο οι ισχυρές κρατικές δομές και η κυριαρχία επί των αγορών μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες ανάκαμψης της παράγωγης, της κατανάλωσης και νέο πλούτο. Μόνο ισχυρές κρατικές δομές μπορούν να στήσουν μεταποιητικό τομέα και να τον υποστηρίξουν με κεφάλαια όπως έκαναν οι Γάλοι και οι Γερμανοί με την αυτοκινητοβιομηχανία τους. Μόνο οι ισχυρές κρατικές δομές μπορούν να βάλουν φραγμούς στις ανεξέλεγκτες εισαγωγές, στην κίνηση κεφαλαίων, στην απάτη στην μίζα στην ρεμούλα στην κερδοσκοπία στον χρηματηστηριακό Αέρα.
Και δεν είναι τυχαίο ότι μόνο τις ισχυρές κρατικές δομές και τα συγκροτημένα κράτη αποφεύγουν, σέβονται ή πολεμούν οι αγορές. Στην Ελλάδα μια ισχυρή κρατική δομή θα μπορούσε να βάλει ενόχους στην φυλακή χωρίς φόβο. Θα μπορούσε να δημεύσει περιούσιες που φτιάχτηκαν από τμήματα της Δημόσιας περιουσίας. Θα μπορούσε να πάρει πίσω από τους κλέφτες τα πάρα πολλά ταμεία του κράτους που παραδόθηκαν με πολιτικές αποφάσεις τις νύχτας και τροπολογίες.
Μόνο με ένα ισχυρό κράτος ως όπλο ο Έλληνας νοικοκύρης θα μπορούσε να καθαρίσει το σπίτι του από την διαφθορά, να αναζητήσει την αυτάρκεια να σχεδιάσει και να κάνει ενεργειακή, νομισματική, περιβαντολογική, διατροφική πολιτική. Μόνο με αυτές τις δομές μπορούν να παραχθούν στοχευόμενη εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας που δεν θα εξυπηρετεί μόνο τους διεθνείς παίκτες.
Η Γερμάνια η Γάλλια και η πρώην υπανάπτυκτη Τουρκία δείχνουν πως μια ισχυρή κρατική δομή μπορεί να σχεδιάσει, να πιέσει να διαπραγματευτεί και να πετύχει στόχους προς όφελος των πολιτών της. Ακόμη και στόχους που φαίνονταν ως τώρα παράνομοι όπως η χρηματοδότηση τομέων της οικονομίας τους ή η κατοχή ξένου εδάφους και η απειλή πολέμου.
Η Μερκελ, ο Ερτογάν, ο Σαρκοζί, ο Πουτιν διδάσκουν το πόσο σημαντική είναι μια ισχυρή προσωπικότητα στο τιμόνι της χώρας και πόσο σημαντικό είναι να δουλεύεις μοναχά για την χώρα σου. Όμως στην Ελλάδα τέτοια προσωπικότητα δεν φαίνεται πουθενά. Σχέδιο ή εγερτήριο μήνυμα δεν υπάρχει. Δεν ξέρουμε που βαδίζουμε και σε αυτό το πλαίσιο εάν υπαρχει σχέδιο είναι σαφώς εναντίων μας. Στην Ελλάδα οι πολιτικοί είναι ανίκανοι ακόμη και να σκεφτούν ή να προβλέψουν λίγες ημέρες μπροστά.
Για να ανελιχτούν μπλέχτηκαν σε ένα σύστημα «προστασίας» με τα ΜΜΕ ή προσκολληθήκαν σε ένα τζάκι. Η πολιτική φιλοδοξία περνά από δυο τρεις οικογένειες και οδηγείται στα εκδοτήρια των εφημερίδων για να φτάσει στην βουλή πλήρως ακυρωμένη. Ένα γυμνό κουκί στο σακούλι μιας κομματικής πειθαρχίας σε μια νεκρή κατά τα άλλα βουλή. Υπάρχει σύστημα στο οποίο ο πολιτικός προωθείται και προστατεύεται για να βρεθεί στα ψηλά και να πληρώσει αυτή την «προστασία».
Αυτό το σύστημα εξουσίας έφτιαξε ένα βαρύ δυσκίνητο γραφειοκρατικό κράτος που κουράζει και δεν εξελίσσεται. Όλοι αυτοί μαζί αποτελούν το βαθύ Ελληνικό κράτος που συνωμοτεί, σχεδιάζει, στήνει σκάνδαλα, αρπάζει, διαφθείρει, μοιράζεται, πλουτίζει, αποσιωπά και κουκουλώνει τα πάντα.
Και είναι αυτό το Βαθύ κράτος που έφερε και στηρίζει το ΔΝΤ και σπρώχνει τον λαό μας στην μηχανή του κιμά και στην Ρουμανοποιηση και στην μετανάστευση γιατί τα χρήματα τέλειωσαν και πλέον πλεονάζουμε στην γη μας. Το βαθύ Ελληνικό κράτος Τυχών εξεγέρσεις στην Ευρώπη θα γίνουν για να ξαναφτιαχτούν οι χώρες και να προστατεύουν του λαούς από τις αγορές καθώς άλλη δομή δεν υπάρχει για να κάνει αυτή την δουλειά. Τυχών εξέγερση στην Ελλάδα δεν θα γίνει για να έρθει ο κομουνισμός ή ο Σοσιαλισμός αλλά ένα κράτος των πολιτών και ένα πολιτικό σύστημα προϊών τους. Διότι το κράτος είναι η λύση και η απάντηση στην κρίση.
Ένα κράτος των πολιτών μπορεί να κόψει κώλους και να σπάσει την μυστική επικοινωνία πολιτικής και οικονομικής τάξης με ξένες πρεσβείες οικονομικούς οίκους και εκδοτήρια εφημερίδων. Ένα κράτος των πολιτών μπορεί να ανακόψει τα σχέδια όλων αυτών για ομαλή εναλλαγή και δίκαιη μοιρασιά του μόχθου μας… μεταξύ τους Κράτος των πολιτών με δικαιώματα και υποχρεώσεις με όλη την δύναμη της ψυχής και θέληση για αλλαγές και συγκρούσεις. Υπερκομματικό υπερ-ιδεολογικο Δημοκρατικό κίνημα με το δημοψήφισμα όπλο για να δικαιώνει δράσεις και κυρίως ποινές στους ένοχους.
ΠΗΓΗ:Το μεγαλύτερο blog της πόλης ( Γιάννης Παπαιωάννου)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
Μετά το σκάνδαλο με τις παράνομες – πλαστογραφημένες συνταγογραφήσεις σε βιβλιάρια υγείας: νεκρών, αρτιμελών και υγιέστατων «ασθενών», με τις προμήθειες νοσοκομειακού υλικού και μηχανημάτων στον Νομό Ηρακλείου από το «αμαρτωλό τρίγωνο» ΠΕΠΑΓΝΗ – ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΙΚΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, η ομάδα του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη μπαίνει στην Εντατική!!!
Άρον –Άρον ορκίζουν με αεροβάπτισμα το Αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο το Δεκέμβρη του 2010.
Ο τρίτος στην σειρά εκλεγμένος Περιφερειακός σύμβουλος Ζαμπετάκης Φανούριος (Φάνης) Ιατρός Καρδιολόγος, είναι η πέτρα του σκανδάλου των παράνομων - πλαστογραφημένων συνταγών που οι εφημερίδες φοβούνται να τον ονοματίσουν επειδή ανήκει στην ομάδα των «Ζωνιανών» -Παρασύρη Γεωργίου και Μαυρογιάννη Γεωργίου- οργανωτές του ψηφοδελτίου του Σταύρου Αρναουτάκη.
Προλαβαίνουν δεν προλαβαίνουν να ορκίσουν τον Φάνη ως περιφερειακό σύμβουλο πριν ολοκληρωθεί το πόρισμα του εισαγγελέα ώστε να έχει την ασπίδα προστασίας του Σ. Αρναουτάκη, δηλαδή των παραπάνω Ζωνιανών.
Ο Ζαμπετάκης Φάνης είναι και καρδιακός φίλος του «Δασκάλου του» Παρασύρη Γιώργη φαρμακοποιού, Δημοτικού συμβούλου, και προέδρου της ΔΕΠΤΑΗ γνωστός για το σκάνδαλο των πλαστών συνταγογραφήσεων ύψους 500.000.000 δραχμών της δεκαετίας του 1990-2000.
Με την ατιμωρησία που εξασφάλισε τότε ο Παρασύρης το τροπάριο συνεχίστηκε από το ίδιο κύκλωμα, και κατά την δεκαετία 2000-2010 και αποκαλύφθηκε σήμερα ως «νέο» σκάνδαλο.
Τελικά ο λαός γνωρίζει περισσότερα απ’ ότι αυτοί νομίζουν!!!

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...