Θέατρο γεμάτο θεατές αλλά χωρίς πρωταγωνιστές




Την απουσία των πρωταγωνιστών στο θέατρο της…πολιτικής προσπάθησε να δικαιολογήσει η αντιπρόεδρος της Βουλής Βέρα Νικολαίδου στο κατάμεστο από κόσμο θεωρείο.

Οι μαθητές από σχολείο του Καστελόριζου είχαν γεμίσει τον εξώστη για να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση της Ολομέλειας. Η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Βέρα Νικολαίδου κατάλαβε ότι μέσα στην αίθουσα ήταν μόνο δύο βουλευτές και ανέλαβε έτσι να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα στα μάτια των παιδιών.

«Για τους μαθητές που παρακολουθούν από τα θεωρεία να πω ότι σήμερα δεν είναι η κανονική διαδικασία της Ολομέλειας αλλά η συζήτηση των Επίκαιρων Ερωτήσεων, όπου ένας βουλευτής ρωτά και απαντά ο υπουργός. Γι’αυτό έχει και λίγους βουλευτές»δικαιολογήθηκε η αντιπρόεδρος στους μαθητές για τα τρία όλα κι όλα άτομα που ήταν στην αίθουσα.

Δεν μπήκε όμως στον κόπο η αντιπρόεδρος να εξηγήσει ότι η Ολομέλεια γεμίζει μόνο όταν έχει ονομαστική ψηφοφορία που σημαίνει υποχρεωτική παρουσία.

Αλλά και σε κρίσιμα νομοσχέδια μήπως τα πράγματα είναι καλύτερα; Μόλις τοποθετούν οι αρχηγοί των κομμάτων κι να τοποθετηθούν η αίθουσα γεμίζει για λίγο αλλά αμέσως μετά μένουν μέσα …τρεις και ο κούκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...