Απέναντι στον δημοσκοπικό «Αρμαγεδδώνα» ας επικρατήσει η Εκλογο-λογική

  Όταν υπάρχει νωπή εκλογική αποτύπωση, τότε όλα θα πρέπει να εξετάζονται και να αναλύονται με βάση την πραγματική βούληση των πολιτών όπως αυτή εκφράστηκε στην κάλπη και όχι μέσω …. τηλεφώνου σε «υβριδικές» ερωτήσεις.

«Ανάλυση» άλλωστε είναι η μέθοδος προσέγγισης ενός φαινομένου με τρόπο συστηματικό, εσωτερικά συνεπή και λογικό και φυσικά θεωρητικά ανοικτό.

Με βάσει λοιπόν τα αποτελέσματα ο απολογισμός των αυτοδιοικητικών εκλογών για τη Νέα Δημοκρατία, είναι απολύτως θετικός.

Γιατί; Αν εξετάσουμε τα αποτελέσματα ως προς το επίπεδο των περιφερειών διαπιστώνουμε ότι η Νέα Δημοκρατία, με τα ποσοστά του Οκτωβρίου του 2009, δεν θα έπαιρνε ούτε μια Περιφέρεια. Η Νέα Δημοκρατία, σήμερα, 12 μήνες μετά, έχει πάρει 5 Περιφέρειες.

Αλλά ακόμα και εκεί που στο Β΄ γύρο δεν πήρε την Περιφέρεια, ανεβάζει εντυπωσιακά τα ποσοστά της. Δηλαδή, στις περισσότερες Περιφέρειες τις οποίες δεν πήρε, η μάχη κρίθηκε στήθος με στήθος πάνω στο νήμα, με ελάχιστες διαφορές.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σταθώ στην περιφέρεια της Αττικής , για την οποία αμέσως μετά τα αποτελέσματα του Β` γύρου κάποιοι άρχισαν να «αμπελοφιλοσοφούν» και κάποιοι άλλοι να κινούν οργανωμένες προπαγανδιστικές εκστρατείες.

Θεωρώ ότι η επιλογή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο πρόσωπο του Βασίλη Κικίλια δικαιώθηκε από το αποτέλεσμα.

Ο Αντώνης Σαμαράς πήρε ένα μεγάλο πολιτικό ρίσκο, επιλέγοντας στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας ένα νέο πρόσωπο, και υπήρξε ανταπόκριση από τον Ελληνικό λαό.
Ο Βασίλης Κικίλιας πάλεψε μέχρι το τέλος στήθος με στήθος με τον κ. Σγουρό, χάνοντας στο β` γύρο μόλις για 56 χιλ. ψήφος σε μια τεράστια περιφέρεια όπως αυτή της Αττικής των 2,7 εκατ. εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Ας δούμε όμως και τι μας λένε τα δεδομένα. Η περιφέρεια Αττικής του Καλλικράτη περιλαμβάνει τέσσερις σημερινές Νομαρχίες. Αν εξετάσουμε τα αποτελέσματα βάσει των σημερινών Νομαρχιών ( για να έχουμε σημείο σύγκρισης) θα διαπιστώσουμε ότι ο Βασίλης Κικίλιας προηγείτο στον Α` γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στις ΤΡΕΙΣ εξ αυτών ( Ανατολικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιά) και τελικά στον Β` γύρο χάνει την μια ( Πειραιά) και κρατά τις υπόλοιπες ΔΥΟ ( Ανατολικής και της Δυτικής Αττικής). Αυτά εάν ίσχυαν οι σημερινές Νομαρχίες.

Σας θυμίζω τώρα ότι την εποχή που η Νέα Δημοκρατία ήταν κυβέρνηση, την εποχή που η Νέα Δημοκρατία είχε ποσοστά πολύ πάνω του 40% και κυβερνούσε τον τόπο, είχε καταφέρει στην Περιφέρεια Αττικής να πάρει ουσιαστικά μόνο ΜΙΑ Νομαρχία. Αυτή της Ανατολικής Αττικής, με τον κ. Κουρή.
Είχε χάσει τότε και τη Δυτική Αττική και τη Νομαρχία Αθηνών και τη Νομαρχία Πειραιά.

Αυτά για να έχουμε εικόνα και να συγκρίνουμε τις καταστάσεις, να δούμε τους πραγματικούς συσχετισμούς .

Όσοι «αμπελοφιλοσοφούν» αυτά τα έχουν ξεχάσει . Όσο για τους άλλους ( της εκστρατείας), αυτά τα γνωρίζουν πολύ καλά , αλλά , ….απλά κάνουν τη δουλειά τους!

Η Νέα Δημοκρατία πριν από μόλις 12 μήνες, ήταν στη γωνία και σήμερα έχει βγει από τη γωνία και επανέρχεται σε ρόλο πρωταγωνιστή.
Γιατί; Θα το δούμε αν εξετάσουμε το νέο εκλογικό χάρτη της χώρας όπως διαμορφώνεται με τη λεπτομερειακή καταγραφή των νέων συσχετισμών, που προκύπτουν από Νομό σε Νομό.

Και αυτό γιατί ….οι Νομοί της χώρας είναι οι σημερινές εκλογικές περιφέρειες. Με απλά λόγια αν σήμερα γίνονταν βουλευτικές εκλογές, οι εκλογικές περιφέρειες που θα έβγαζαν τους βουλευτές, είναι ακριβώς αυτοί οι Νομοί.

Με βάση, λοιπόν, το νέο εκλογικό χάρτη η Νέα Δημοκρατία, με τα αποτελέσματα του Οκτωβρίου του 2009, ήταν πλειοψηφούσα δύναμη σε 6 ΜΟΝΟ Νομούς σε όλη την Ελλάδα.

Δώδεκα μήνες μετά, η Νέα Δημοκρατία είναι πλειοψηφούσα δύναμη σε σύνολο 32 Νομών. Από την πλειοψηφία, λοιπόν, των 6 Νομών, τον Οκτώβριο του 2009, πήγε σε πλειοψηφία 32 Νομών, το Νοέμβριο του 2010. Δηλαδή, προσέθεσε στη δύναμή της, ως πλειοψηφούσα πολιτική δύναμη, άλλους 26 Νομούς.

Αυτά 12 μήνες μετά τη συντριπτική ήττα της Νέας Δημοκρατίας, τον Οκτώβριο του 2009, που ήταν αντικειμενικά η πιο βαριά ήττα, που γνώρισε, από την εποχή που ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή μέχρι τις μέρες μας.
Αυτό το σημερινό «came back» της Νέας Δημοκρατίας μέσα σε μόλις 12 μήνες είναι κάτι το μοναδικό στην πολιτική σκηνή της μεταπολίτευσης !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...