Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο Καβαλιέρε



Η κυβέρνηση του Μπερλουσκόνι θα αντιμετωπίσει δύο ψηφοφορίες εμπιστοσύνης στις 14 Δεκεμβρίου, που μπορεί να οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές.
Ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε σήμερα ότι θα κηρύξει εκλογές αν η κεντροδεξιά κυβέρνησή του αποτύχει να λάβει ένα καλό αποτέλεσμα στην ψηφοφορία εμπιστοσύνης του επόμενου μήνα, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις του.

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης αφού ο πρώην σύμμαχος και νυν αντίπαλος του πρωθυπουργού Τζανφράνκο Φίνι απέσυρε τους υπουργούς του από την κεντροδεξιά κυβέρνηση και κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί. Παρόλα αυτά ο Μπερλουσκόνι δηλώνει ότι πιστεύει ότι θα κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

"Πιστεύω ότι θα έχουμε πλειοψηφία, καλή πλειοψηφία στην κάτω βουλή και τη γερουσία και ότι θα κυβερνήσουμε", δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Παρόλα αυτά, επεσήμανε ότι δεν του αρκεί να κερδίσει με μικρή πλειοψηφία. "Αν δεν είναι δυνατό να κυβερνήσουμε επειδή δεν θα έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας ή αν δεν κερδίσουμε με ποσοστό τέτοιο που θα μας επιτρέπει να υιοθετούνται οι μεταρρυθμίσεις, θα πάω στον αρχηγό του κράτος και, με την πλειοψηφία και στα δύο σώματα της βουλής, θα ζητήσω τη διεξαγωγή εκλογών", υπογράμμισε.

Ο Μπερλουσκόνι επανέλαβε εξάλλου ότι η Ιταλία, το χρέος της οποίας φτάνει περίπου το 120% του ΑΕΠ, χρειάζεται πολιτική σταθερότητα κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη.

Ο ιταλός πρωθυπουργός επεσήμανε άλλωστε ότι "η Ευρωπαϊκή Ενωση τρέφει θαυμασμό προς εμάς διότι είμαστε οι πρώτοι που προχωρήσαμε σε διορθώσεις στα δημοσιονομικά μας πέρα από αυτές που ζητούσε η ΕΕ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...