Ο Παναθηναϊκός δεν είναι κλαμπ για πρόχειρες λύσεις


Γιώργος Αρκουλής
Το κλασικό «των φρονίμων τα παιδιά…» φαίνεται πως δεν υπολογίστηκε από την κορυφή της διοίκησης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Διότι, σωστή ήταν η απαλλαγή της ομάδας από τον άπειρο και εντελώς ανίκανο να επιβληθεί σε ποδοσφαιριστές και αποδυτήριο Κοζανίτη προπονητή Νίκο Νιόπλια, όμως απίστευτα πρόχειρη η επάνοδος στην ενεργό δράση του 72χρονου (γεννημένος την 13 Ιανουαρίου 1939) Πολωνού, Γιάτσεκ Γκμοχ, έστω προσωρινά…

Ξέρετε γιατί; Διότι ο περυσινός πρωταθλητής, με την συναρπαστική Ιστορία και τα εκατομμύρια οπαδούς, δεν είναι Καλλιθέα ή Αλμωπός ώστε να καταφεύγει σε προσωρινές λύσεις (δηλαδή να επιλέγει πλεύση στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα…)

Αναρωτιέται, συνεπώς, κάποιος (προφανώς υποστηρικτής του «τριφυλλιού»): είναι ή όχι ικανή η διοίκηση του Παναθηναϊκού να βρει προπονητή, που θα μπορέσει να ξαναφέρει την ομάδα σε δρόμο προόδου; Από την επομένη του αγώνα (απίστευτα εύκολος αν και πρωταθλήματος…) του Παναθηναϊκού στο Ηράκλειο με Εργοτέλη, ο Νίκος Πατέρας έπρεπε να είχε επιλέξει ικανό προπονητή και να του δώσει ΑΜΕΣΑ την ομάδα εν λευκώ. Πριν δηλαδή προκύψει εκείνο το απαράδεκτο θέαμα στο γήπεδο Περιστερίου και η απειλή ήττας στο Μαρούσι από την γενναία ομάδα της Λάρισας.

Ο Παναθηναϊκός, όπως πολύ εύστοχα σημείωσε ο συνάδελφος Μανώλης Σαριδάκης στα «ΝΕΑ», «δεν βλέπεται διότι δεν είχε δυνάμεις, συνοχή, λογική. Παίζουν ονόματα αλλά δεν παίζουν παίκτες»!

Όπως έχουν αυτή την ώρα τα πράγματα στον Παναθηναϊκό, η περίοδος χάριτος στους αγωνιστές (όποιοι και αν είναι αυτοί, δηλαδή από τον Αλέξανδρο Τζόρβα ως τον υψηλόμισθο Κωστάκη Αντωνίου) έχει λήξει αλλά η ηγεσία δεν είναι έτοιμη για δυναμική δράση. Με αυτή την λογική, η αθηναϊκή ομάδα δύσκολα θα μπορέσει να σταθεί «όρθια» στα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ που ακολουθούν, ενώ ήδη από το δήθεν εύκολο πρόγραμμα -μετά το ντέρμπι- έχουν χαθεί δύο βαθμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...