Ουρές χιλιομέτρων έξω από τον ΧΥΤΑ στα Λιόσια



Δεκάδες είναι τα απορριμματοφόρα που συγκεντρώνονται έξω από τη χωματερή των Άνω Λιοσίων καθώς καθυστερεί χαρακτηριστικά η διαδικασία εκφόρτωσης λόγω της έλλειψης προσωπικού στον ΧΥΤΑ.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες απολύθηκαν περίπου 100 συμβασιούχοι, η σύμβαση των οποίων δεν ανανεώθηκε, με αποτέλεσμα ο αριθμός των εργαζομένων να μην επαρκεί ώστε να μπορεί να διαχειριστεί τους περίπου 9 τόνους σκουπιδιών που καθημερινά καταλήγουν στη χωματερή μέσα σε απορριμματοφόρα. Όπως καταγγέλλουν οδηγοί απορριμματοφόρων στη zougla.gr για μια διαδικασία που διαρκεί λιγότερο από πέντε λεπτά, χρειάζονται πλέον περισσότερες από πέντε ώρες αναμονής χωρίς να είναι σίγουρο αν θα καταφέρουν να αδειάσουν τα απορρίμματα, αφού στην χωματερή εργάζεται πλέον μόνο ένας χειριστής μπουλντόζας. Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί είναι ότι από τη μία είσοδο της χωματερής η ουρά των απορριμματοφόρων φτάνει έως την είσοδο του στρατοπέδου της ΜΑΚ και από την άλλη είσοδο έως τη λεωφόρο Αιγάλεω. Λόγω αυτής της κατάστασης εξάλλου τα σκουπίδια παραμένουν στους δρόμους των περισσότερων δήμων αφού τα απορριμματοφόρα δεν καταφέρνουν να αδειάσουν το περιεχόμενό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...