Ασκήθηκαν διώξεις χωρίς ταυτότητα



Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος ασκήθηκαν σε βάρος του 22χρονου Παναγιώτη Αργυρού και του 24χρονου Γεράσιμου Τσάκαλου, οι οποίου συνελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας, στο Παγκράτι, λίγη ώρα μετά την έκρηξη του πρώτου δέματος-βόμβα.

Οι δύο νεαροί, όταν οδηγήθηκαν στα κτίρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, το μόνο που αρκέστηκαν να πουν όταν ρωτήθηκαν από τον Εισαγγελέα ήταν ότι «δεν έχουμε να δηλώσουμε τίποτα».

Στη συνέχεια παραπέμφθηκαν στη 2η Ειδική Ανακρίτρια, από την οποία πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στις 10 το πρωί την Πέμπτη. Ενώπιον της Ανακρίτριας υποστήριξαν ότι αρνούνται να αναγνωρίσουν τη διαδικασία και δεν θα συμμετέχουν σε αυτή.


Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα.

Συγκεκριμένα οι κατηγορίες σε βάρος τους είναι: τρομοκρατικές πράξεις από κοινού , τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια-κατασκευή-κατοχή εκρηκτικών υλών και βομβών από κοινού και κατά συρροή, έκρηξη από την οποία προήλθε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές και πράγματα.

Σε βαθμό πλημμελήματος κατηγορούνται για: διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς από κοινού, παράνομη οπλοφορία, άρνηση δακτυλοσκόπησης και άρνηση δήλωσης στοιχείων ταυτότητας.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι στο κατηγορητήριο δεν αναφέρεται η οργάνωση στην οποία πιθανώς να ανήκουν καθώς όπως αυτό φαίνεται ότι αποτελεί ακόμα αντικείμενο έρευνας από τις αρχές.

Κατά την προσέλευσή τους στην πρώην Σχολή Ευελπίδων τόσο ο 24χρονος όσο και ο 22χρονος επιτέθηκαν φραστικά στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ.

Τα στοιχεία των φερόμενων ως αποστολέων

Τα στοιχεία των αποστολέων των εκρηκτικών δεμάτων, σύμφωνα με κύκλους της ΕΛ.ΑΣ., είναι:

Πρεσβεία Βουλγαρίας:

Φερόμενος αποστολέας ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ Παναγιώτης, ERGO MEDICAL SUPPLY, Τατοΐου 92 - Τ.Κ. 14453, Μεταμόρφωση, Πρόεδρος Ελληνο-Βουλγαρικού επιμελητηρίου.
Παραλήπτης: Πρέσβης Βουλγαρικής Πρεσβείας ADREY KARASLAVOF

Πρεσβεία Ρωσίας:

Αποστολέας δεν προκύπτει λόγω έκρηξης του μηχανισμού.
Βρέθηκε ετικέτα με στοιχεία VLADIMIR I. CHKHIKOISHVILI

Πρεσβεία Γερμανίας:

Φερόμενος αποστολέας ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ/ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ - ΕΛΕΝΗ ΖΕΡΒΑ.
Παραλήπτης Dr. ROLAND WEGENER της Πρεσβείας της Γερμανίας

Πρεσβεία Ελβετίας:
Φερόμενος αποστολέας ΜΑΙΡΗ ΤΣΑΤΣΟΜΙΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, POLIS NET NEW
MEDIA AGENCY/Ομήρου 20, Τ.Κ. 15235 - Χαλάνδρι, Αθήνα
Παραλήπτης LORENZO ANBERG Πρεσβείας Ελβετίας

Πρεσβεία Χιλής
Φερόμενος αποστολέας «Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ».
Παραλήπτης του πακέτου η CARMEN PATRICIA IVANEZ SOTO, Πρεσβείας της Χιλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...