Η Σούλα πλήρωσε ακριβά τον έρωτά της για τον Ριζάι



Ακριβά, όπως φαίνεται, πλήρωσε τον έρωτά της για τον Αλκέτ Ριζάι η σύντροφός του, Ασπασία Μητροπία. Το δικαστήριο την καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 13 ετών και 5 μηνών, κατά συγχώνευση 10 χρόνων χωρίς να της δώσει τη δυνατότητα η έφεσή της να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, κάτι που θα της επέτρεπε να φύγει ελεύθερη.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον Αλκέτ Ριζάι για την κινηματογραφική απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού με τον Βασίλη Παλαιοκώστα στις 22 Φεβρουαρίου 2009, σε συνολική ποινή κάθειρξης 28 ετών και 5 μηνών και κατά συγχώνευση 25 ετών και 10 μηνών. Ο εξάδελφος του Ριζάι, Έρβις Στεφάνι, καταδικάστηκε σε επταετή φυλάκιση, ενώ απορρίφθηκε και σ’ αυτόν το αίτημα να έχει η έφεση του ανασταλτικό χαρακτήρα.

Σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή για παράνομη είσοδο στη χώρα καταδικάστηκε η Λούλε Μπλερίνα, αρραβωνιαστικιά του Στεφάνι, ενώ ο επιχειρηματίας Χρύσανθος Αναγνωστόπουλος - το αυτοκίνητο του οποίου χρησιμοποιήθηκε για τη διαφυγή των Ριζάι και Παλαιοκώστα - καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ, αλλά η έφεσή του έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και έτσι θα παραμείνει ελεύθερος.

Ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων, Σάκης Κεχαγιόγλου, ζήτησε από το δικαστήριο να αφήσει ελεύθερη τη Σούλα, επικαλούμενος κυρίως το σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο από τα δύο παιδιά της. Όπως είπε: «Τα δύο κορίτσια ζουν μόνα με τη γιαγιά τους. Χρειάζονται τη μητέρα τους. Κινδυνεύει σε τίποτα η κοινωνία, αν δώσετε σ’ αυτή τη γυναίκα τη δυνατότητα να επιστρέψει στο σπίτι της;».

Το δικαστήριο, πάντως, ανέστειλε τη διαδικασία για τον Βασίλη Παλαιοκώστα, που είναι επίσης κατηγορούμενος στην υπόθεση και διέταξε τη σύλληψή του. Μετά την απόφαση, η Σούλα και ο Έρβις Στεφάνι επέστρεψαν στις φυλακές μαζί με τον Αλκέτ Ριζάι.

Ωστόσο, όπως εκτιμάται, η Σούλα σύντομα θα μπορεί να αφεθεί ελεύθερη, καθώς οι ποινές που της επιβλήθηκαν είναι ποινές φυλάκισης που της επιτρέπουν να επανέλθει με αίτηση αποφυλάκισης το συντομότερο δυνατό για αυτήν και να καταφέρει να αποφυλακιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...