Επίθεση Κουβέλη στον πρωθυπουργό

Τη θέση, ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα στείλουν πολιτικά μηνύματα, αλλά δεν πρέπει να μετατραπούν σε ένα είδος δημοψηφίσματος, διατύπωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, στην οποία επίσης επέκρινε έντονα τον πρωθυπουργό για το εκλογικό δίλημμα που έθεσε στη διακαναλική συνέντευξη, ενώ ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα κατέβει αυτόνομα στις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν.

Ο κ. Κουβέλης είπε ότι, έναν χρόνο μετά τις εθνικές εκλογές και μήνες μετά την εφαρμογή του μνημονίου, οι εργαζόμενοι έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδες καταστάσεις και πολλοί από αυτούς ωθούνται μακριά από τις κάλπες, γιατί δεν πιστεύουν ότι μπορεί να αλλάξει κάτι.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι με το δίλημμα που έθεσε προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση και πρόσθεσε ότι ο κ. Παπανδρέου ακολούθησε τον ολισθηρό δρόμο του κ. Σαμαρά και συνέπραξε στο κλίμα αστάθειας και αβεβαιότητας, θέλοντας να μετατρέψουν τις εκλογές σε μια τεράστια κομματική δημοσκόπηση και μάλιστα μέσα σε κλίμα οξείας παλαιοκομματικού τύπου πόλωσης. Ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι η εκλογολογία είναι η χειρότερη εκδοχή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας.

Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης έκανε λόγο για τη σύμπηξη ενός ετερόκλητου αντιμνημονιακού μετώπου, αναφερόμενος στις θέσεις κατά του μνημονίου της ΝΔ και των άλλων κομμάτων της Αριστεράς και σημείωσε ότι στον δεύτερο γύρο οι ψήφοι των αριστερών που είναι κατά του μνημονίου, θα αθροιστούν με τις ψήφους όσων στηρίζουν τη ΝΔ.

 Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός με την πολιτική τους έχουν βάλει τη χώρα σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, υποστηρίζοντας ότι «από πού και έως πού αποτελεί καθαρή λύση η εκβιαστική αναβάθμιση, κάθε τόσο, των κυβερνήσεων μέσα από εκβιαστικά διλήμματα που ευτελίζουν τις εκλογές και εντάσσονται στα στείρα κομματικά συμφέροντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...