«Μαχαίρι» στις μετακινήσεις μαθητών στα αθλητικά σχολεία



Την περικοπή της δαπάνης για τη μεταφορά των μαθητών που φοιτούν στα αθλητικά γυμνάσια και λύκεια της χώρας αποφάσισε σήμερα το υπουργείο Παιδείας, με έγγραφο που απέστειλε σήμερα ο διευθυντής Φυσικής Αγωγής, Στυλιανός Δασκαλάκης, προς όλες τις διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο έγγραφο, το οποίο απεστάλη με τη μορφή του κατεπείγοντος, οι οικογένειες των μαθητών που φοιτούν σε αθλητικά σχολικά ιδρύματα (ΤΑΔ – ΕΤΑΔ) καλούνται το αργότερο μέχρι τις 19 Νοεμβρίου να αποφασίσουν, με υπεύθυνη δήλωση, εάν επιθυμούν να συνεχίσουν τα παιδιά τους κανονικά τη φοίτησή τους στα σχολεία αυτά, καλύπτοντας τις δαπάνες μετακίνησης από μόνοι τους, ή να τα μετεγγράψουν σε κάποιο άλλο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Η είδηση, όπως είναι φυσικό, έχει προκαλέσει αναστάτωση στους γονείς των μαθητών, οι οποίοι εκτιμούν ότι πλήττεται άμεσα ο οικογενειακός προϋπολογισμός, καθώς τα έξοδα μετακίνησης των παιδιών τους από και προς τα σχολεία είναι απαγορευτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...