«Καμπανάκι» και από τη Moody's για υποβάθμιση της κυπριακής οικονομίας


Την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της κυπριακής οικονομίας και από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Moody's, μετά από αυτή του οίκου Standard & Poor's, προανήγγειλε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χαρίλαος Σταυράκης. 


Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ-1 Κύπρου, ο κ. Σταυράκης έκανε λόγο για δυσάρεστες εξελίξεις, σημειώνοντας ότι «τα νέα δεν είναι ευχάριστα ούτε και από τον οίκο Moody's».

Ωστόσο, παρουσιάστηκε καθησυχαστικός για τις επιπτώσεις στους φορολογούμενους επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση φρόντισε έγκαιρα να εξασφαλίσει τον απαιτούμενο δανεισμό της από το εξωτερικό.

Όσον αφορά τις επισημάνσεις των Standard & Poor's, για το μέγεθος του κυπριακού τραπεζικού συστήματος και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη σχέση τους με το ελληνικό Δημόσιο και τα ελληνικά χρεόγραφα, ανέφερε ότι «αν και η κυβέρνηση δεν συμμερίζεται την αρνητική αυτή προσέγγιση, εντούτοις θα πρέπει να τη σεβαστεί».

Ο Κύπριος υπουργός εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο τραπεζικό σύστημα και είπε ότι, αν επιλυθούν τα διαρθρωτικά προβλήματα της κυπριακής οικονομίας, η Κύπρος θα μπορεί να αντιμετωπίσει τους όποιους θεωρητικούς κινδύνους από την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...