Εξέταση Κουτσενρόιτερ στο Μόναχο για τη Siemens



Στο Μόναχο βρίσκεται, για τρίτη φορά, κλιμάκιο της εξεταστικής επιτροπής της ελληνικής Βουλής για την υπόθεση της Siemens, προκειμένου να εξετάσει τον Μίχαελ Κουτσενρόιτερ.

Ο κ. Κουτσενρόιτερ είχε διατελέσει από το 2001 μέχρι το 2006 επικεφαλής του τομέα τηλεπικοινωνιών στα κεντρικά της Siemens (Siemens Com) στο Μόναχο και είναι ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της υπόθεσης των «μαύρων ταμείων» για τις μίζες της Siemens.
Κατά τις ανακρίσεις του στην Εισαγγελία του Μονάχου (Δεκ. 2006 -Ιαν. 2007), ο κ. Κουτσενρόιτερ είχε επιβαρύνει τον πρώην επικεφαλής της Siemens-Hellas Μιχάλη Χριστοφοράκο για τη διακίνηση του «πολιτικού χρήματος» στην Ελλάδα.

Ο Μίχαελ Κουτσενρόιτερ καταδικάστηκε τον Απρίλιο του 2004 σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή και πρόστιμο 60.000 ευρώ, μόνο για την κατηγορία της απιστίας εις βάρος της Siemens, ενώ ανεστάλη η δίωξή του για την κατηγορία της συνέργειας σε δωροδοκία
Το κλιμάκιο της εξεταστικής επιτροπής που βρίσκεται στο Μόναχο αποτελείται από τους βουλευτές Βάσω Τσόνογλου (ΠΑΣΟΚ), Κωνσταντίνο Τζαβάρα (ΝΔ) και Αθανάσιο Παφίλη (ΚΚΕ). Η εξέταση γίνεται στην Εισαγγελία του Μονάχου με τη διαδικασία της ανάγνωσης των 30 και πλέον γραπτών ερωτημάτων από την εφέτη εισαγγελέα Μπόμλερ-Χεσλ.
Η κα Μπόιμλερ-Χεσλ έχει χειριστεί τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης των «μαύρων ταμείων» της Siemens.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...