To μυστικό της γοητείας βρίσκεται στην κλίση του κεφαλιού!

Όταν έρχεται ο καιρός της αναπαραγωγής, τα διάφορα είδη επιστρατεύουν ποικίλους και διαφορετικούς τρόπους να προσελκύουν το άλλο φύλο. Μερικά πουλιά χρησιμοποιούν το πολύχρωμο φτέρωμά τους ή τη μελωδική φωνή τους, ενώ διάφορα άλλα αρσενικά θηλαστικά, πολεμούν μέχρι θανάτου για την εύνοια κάποιου θηλυκού!

Τώρα, μια νέα αυστραλιανή επιστημονική έρευνα, έρχεται να καταδείξει ότι και στους ανθρώπους ισχύουν παρόμοιες τεχνικές γοητείας, που βασίζονται κυρίως στο ένστικτο και δεν είναι αποτέλεσμα λογικά επεξεργασμένων αποφάσεων.Συγκεκριμένα η έρευνα δείχνει ότι η κατάλληλη κλίση του κεφαλιού, διαφορετική στους άνδρες από ότι στις γυναίκες, έχει τη δύναμη να προσελκύει ενστικτωδώς και να γοητεύει το άλλο φύλο!
Η μελέτη, υπό τον ψυχολόγο Ντάρεν Μπερκ του πανεπιστημίου του Νιούκαστλ της Αυστραλίας και τη σύζυγό του, Ντανιέλ Σουλικόφσκι του πανεπιστημίου Macquarie του Σίδνεϊ, διαπίστωσε ότι άνδρες και γυναίκες φροντίζουν, χωρίς πάντα να έχουν επίγνωση, να κάνουν τον εαυτό τους πιο ελκυστικό στο άλλο φύλο, γέρνοντας έτσι το κεφάλι τους, ώστε να αλλάζουν τη γωνία, υπό την οποία φαίνεται το πρόσωπό τους.
Οι γυναίκες γίνονται πιο γοητευτικές, όταν σκύβουν ελαφρά το κεφάλι τους προς τα εμπρός και κάτω, ώστε να κοιτούν ελαφρά προς τα πάνω τον άνδρα, ενώ αντίθετα οι άνδρες γίνονται πιο ελκυστικοί, όταν γέρνουν λίγο το κεφάλι τους προς τα πίσω και πάνω, ώστε να κοιτούν την γυναίκα κάπως…αφ' υψηλού, γεγονός που τους κάνει πιο αρρενωπούς.Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τρισδιάστατα μοντέλα ανδρικών και γυναικείων προσώπων, δημιουργημένα σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, τα οποία φαίνονταν να γέρνουν υπό διάφορες γωνίες και προς διαφορετικές κατευθύνσεις.
Μια ομάδα εθελοντών κλήθηκε να αξιολογήσει τα πρόσωπα από άποψη γοητείας, θηλυκότητας και αρρενωπότητας, από όπου και προέκυψαν τα ανωτέρω συμπεράσματα.

ΠΗΓΗ:Cοsmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...