Ποιος πολιτικός ξεχώρισε μέσα στο δύσκολο 2010

Εάν ο αντικειμενικός παρατηρητής που στέκεται πέραν των κομματικών , επιχειρηματικών ή οποιονδήποτε άλλων σκοπιμοτήτων , θελήσει να κάνει μια ανασκόπηση του 2010, όσο αφορά τα δρώμενα στην πολιτική ,οικονομική και κοινωνική σκηνή της χώρας μας, δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει ότι ο πολιτικός που δικαιώνεται πανηγυρικά από την εξέλιξη των πραγμάτων είναι ο Αντώνης Σαμαράς. ‘Ήταν αυτός ο οποίος από την αρχή επεσήμανε ότι η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση Παπανδρέου θα οδηγήσει σε ασφυξία την αγορά και στο τσουνάμι των λουκέτων. Πρώτος -και κόντρα στο κλίμα που καλλιεργούσε η «αγέλη των προθύμων» - εξέφραζε με αγωνία τους φόβους του ότι η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ , θα οδηγούσε σε επιδείνωση της ύφεσης και της ανεργίας. Επέμενε να τονίζει σε όλους τους τόνους ότι η ΑΝΑΠΤΥΞΗ είναι η μόνο δι-έξοδος από τη κρίση. Καταψηφίζοντας το μνημόνιο επεσήμανε ότι το «δυσβάστακτο ελληνικό πρόγραμμα λιτότητας» της κυβέρνησης και της τρόικας δεν θα οδηγούσε πουθενά , πέραν ίσως του γκρεμού για την ελληνική οικονομία.

Σε αυτό το διάστημα των δραματικών μηνών του 2010 , διάφορες δηλώσεις κορυφαίων διεθνών οικονομολόγων ήρθαν και συμπαρατάχτηκαν με τις εκτιμήσεις , τις αγωνίες και τους φόβους που εξέφραζε από την αρχή ο Αντώνης Σαμαράς.

Μέχρι και ο οικονομολόγος Πέτερ Μπόφινγκερ ,σύμβουλος της κυβέρνησης της Γερμανίας και ένας εκ των πέντε σοφών της γερμανικής οικονομίας, δήλωσε ευθέως προχθες ότι : «Βρίσκω την στρατηγική της Ελλάδας πολύ … φιλόδοξη, για να το εκφράσω με θετικό τρόπο» ( Φράση που το ΑΠΕ φυσικά απέκρυψε. Δείγμα της … «ανεξαρτησίας» του και των χαλεπών για την δημοκρατία μας καιρών που διάγουμε !).

Όπως διαπιστώνεται ο γνωστός οικονομολόγος αν και Γερμανός θέλησε να χρησιμοποιήσει …. γαλλικούς τρόπους ευγένειας , κάτι που δεν το κρύβει , αλλά αντίθετα το επισημαίνει. Δεν θα τολμούσα να γράψω την λέξη που θα χρησιμοποιούσε αντί της «φιλόδοξης», εάν δεν εμφανιζόταν Γάλλος ως προς την ευγένεια του!

Ο κ.Μπόφινγκερ συμπλήρωσε επίσης ότι : «Το πρόγραμμα είναι περισσότερο αυστηρό από όσο αντέχει η χώρα και με αποτελέσματα πολύ μακροπρόθεσμα. Ακόμη κι αν όλα έχουν τελικά καλή έκβαση, τα επόμενα δύο χρόνια η ανεργία θα ανέβει αισθητά, όπως και το χρέος, γιατί με αυτό το σχέδιο πρέπει να περιοριστούν καταρχήν τα επιπλέον χρέη, αλλά το ύψος του χρέους, δηλαδή το χρέος σε σχέση με το ρυθμό ανάπτυξης θα ανέβει αισθητά».

Μα αυτά δεν δήλωνε ΕΞ ΑΡΧΗΣ ο Αντώνης Σαμαράς;

Τα αντίθετα δεν ισχυριζόταν η «αγέλη των προθύμων» ;

Σ` αυτά που εξέφραζε από την αρχή ο Αντώνης Σαμαράς δεν αναγκάστηκαν κάποια από τα μέλη της «αγέλης των προθύμων» , με την πάροδο του χρόνου και κάτω από την έντονη πίεση των εξελίξεων να προβούν στις ανάλογες κυβιστήσεις;

Εάν λοιπόν μέσα στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε , υπάρχει ένα πολιτικό πρόσωπο το οποίο αρθρώνει πολιτικό λόγο ,δεν κραυγάζει ρυθμικά συνθήματα και με τις έγκαιρες προειδοποιήσεις του , τις επισημάνσεις του και την υπεύθυνη κριτική του ξεχώρισε στην πολιτική σκηνή του 2010 , αυτός δικαιωματικά και πέραν κομματικών προτιμήσεων είναι ο Αντώνης Σαμαράς.
ΠΗΓΗ:politis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...