Διαψεύδεται ο κ. Λοβέρδος και οι … πληροφορίες του!

Το θέατρο του παραλόγου σ` αυτή την δύσμοιρη χώρα συνεχίζεται και κανείς δεν αντιδρά. Πριν τέσσερις ημέρες έγραφα ότι τελικά στη χώρα μας υπό την παρούσα κυβέρνηση, η διοίκηση ασκείται με ….πληροφορίες! Αφορμή ήταν το μείζον θέμα που έχει δημιουργηθεί με την πώληση ή όχι του νοσοκομείου «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ».

Περιληπτικά αναφέρω ( αναλυτικότερα μπορείτε να πληροφορηθείτε από το άρθρο Διοίκηση με … πληροφορίες ) ότι η διοίκηση του κοινωφελούς ιδρύματος «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ» αποφάσισε ομόφωνα να το θέσει προς πώληση, δίνοντας δικαίωμα αποκλειστικότητας στο «ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ» να καταθέσει προσφορά εξαγοράς.

Στις ερωτήσεις μας προς το Υπουργείο Υγείας-το οποίο ΣΥΝΔΙΟΙΚΕΙ το νοσοκομείο μαζί με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ( μάλιστα τους εκπροσώπους του δημοσίου στο ΔΣ τους έχει ορίσει ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος )- για το μείζον πολιτικό ζήτημα που ανακύπτει, η ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ απάντηση του υπουργείου Υγείας ήταν ότι: «σύμφωνα με … πληροφορίες μας ,κάτι τέτοιο δεν ισχύει» !!!

Έκλεινα το άρθρο επισημαίνοντας :« Προσέξτε με ποιον τρόπο ασκείται η συνδιοίκηση του νοσοκομείου από την επίσημη πολιτεία: ‘…σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες…’ .
Το Υπουργείο επικαλείται ….πληροφορίες και δεν τοποθετείται με σοβαρότητα και διαφάνεια , όταν το ίδιο συνδιοικεί το νοσοκομείο μέσω των ορισμένων από τον Υπουργό κ. Λοβέρδο μελών του ΔΣ !!


Τελικά κ. Υπουργέ τι λένε οι … πληροφορίες σας ; Είναι … οριστικό ότι ΔΕΝ θα πωληθεί το «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ»; Είστε σίγουρος για τις … πληροφορίες σας;».

Χθες λοιπόν σε απάντηση προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Χρηματιστηρίου , η οποία σωστά ενδιαφέρθηκε προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα , το Ιατρικό Αθηνών αναφέρει: «Σε απάντηση του ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με αριθμό πρωτοκόλλου 413, η εταιρεία μας γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

1. Όπως αναφέρεται και στην σχετική ανακοίνωση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Nτυνάν, η Εταιρεία μας έχει το αποκλειστικό δικαίωμα μέχρι την 20η Ιανουαρίου 2011 να συγκροτήσει το κατάλληλο επενδυτικό σχήμα και να καταθέσει σχετική πρόταση εξαγοράς του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν. Η Εταιρεία μας γνωρίζει πολύ καλά και έχει μελετήσει σε βάθος τα στοιχεία του νοσοκομείου (οικονομικά, λειτουργικά και ποιοτικά) καθώς έχει συμμετάσχει στον ανοικτό διαγωνισμό του Ιδρύματος για το management του νοσοκομείου.

2. Η Εταιρεία μας έχει προβεί σε σχετικές συζητήσεις με επενδυτές του εσωτερικού και του εξωτερικού, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ παράλληλα βρίσκεται σε διαδικασία συγκέντρωσης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από επιλεγμένους Ιατρούς – Μαιευτήρες, προκειμένου να συμμετάσχουν και αυτοί στο σχήμα.

3. Η Εταιρεία μας θα προβεί σε οποιαδήποτε περαιτέρω ανακοίνωση προκειμένου να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό, ταυτόχρονα όμως θα τηρήσει την εμπιστευτικότητα των διαπραγματεύσεων και των συζητήσεων προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα των υφιστάμενων μετόχων»

Τελικά οι …. πληροφορίες σας υπουργέ μου ήταν λανθασμένες! Δεν νομίζω ότι κάτι τέτοιο έχει ξανασυμβεί στην χώρα μας. Το αρμόδιο υπουργείο το οποίο ΣΥΝΔΙΟΙΚΕΙ ένα νοσοκομείο να μη γνωρίζει τι ψηφίζουν τα ορισμένα από τον υπουργό μέλη του ΔΣ ! Να πωλείται ένα νοσοκομείο και τόσο η κυβέρνηση ,όσο και ο αρμόδιος υπουργός Υγείας να το αγνοούν!
Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα αυτό θα συνιστούσε την άμεση παραίτηση του αρμόδιου Υπουργού. Στην χώρα μας όμως , όπου το παράλογο έχει υποκαταστήσει την λογική , οι λέξεις «παραίτηση» και «ευθιξία» είναι … άγνωστες.

Επειδή η υπόθεση αυτή λοιπόν, όχι απλά έχει μορφή μεγάλου σκανδάλου, αλλά κυριολεκτικά αναδίδει δυσάρεστη οσμή από μακριά, τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν ΑΜΕΣΑ είναι εξής: Πως και γιατί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός προβαίνει σε εμπορικές πράξεις και ξεπουλάει ένα κοινωφελές μη κερδοσκοπικό ίδρυμα ; Με τίνος εντολή οι εκπρόσωποι του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ψήφισαν υπέρ της πώλησης του «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ»;
ΠΗΓΗ:politis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...