Ο μαραθώνιος της ντροπής!

Για μια ακόμη φορά το μπάσκετ πέφτει θύμα των ανεγκέφαλων... Το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην Πυλαία αμαυρώθηκε από τα έκτροπα που δημιούργησε μερίδα των 5.000 οπαδών του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα η άνετη νίκη - πρόκριση των «ερυθρόλευκων με 79-60 να περάσει σε δεύτερη μοίρα.Συγκεκριμένα, με το σκορ στο 37-47 (τρία λεπτά πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου) οπαδοί του «δικεφάλου» έριξαν αρκετά αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα οι τρεις διαιτητές να αποφασίσουν την προσωρινή διακοπή του αγώνα.

Την ώρα που το διαιτητικό τρίο κατευθυνόταν στα αποδυτήρια, ένα αντικείμενο χτύπησε τον πρώτο ρέφερι (Χριστοδούλου) στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες...

Κατόπιν, ο κ. Χριστοδούλου σε διαβουλεύσεις που είχε με τους δύο διαιτητές και τον κομισάριο του αγώνα κ. Μούστο, ζήτησε την πλήρη εκκένωση του γηπέδου ώστε το παιχνίδι να συνεχιστεί.

Εν συνεχεία οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ πήγαν στο διαιτητικό τρίο από το οποίο ζήτησαν να βάλει «νερό στο κρασί» του ώστε το ματς να συνεχιστεί χωρίς την εκκένωση ή με μερική εκκένωση, όπως άλλωστε είχε γίνει στο ΣΕΦ στον περσινό τέταρτο τελικό της Α1. Ωστόσο οι διαιτητές ήταν αμετάπειστοι, απειλώντας με οριστική διακοπή.

Παρακάλια στους ανεγκέφαλους

Το εντυπωσιακό είναι ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν αποχωρούσαν από το παρκέ, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των ανθρώπων της ομάδας, οι οποίοι στόμα με στόμα, αλλά και από τα μεγάφωνα γνωστοποιούσαν τον κίνδυνο της μεγάλης ποινής που θα ακολουθήσει, σε περίπτωση που το παιχνίδι διακοπεί οριστικά.

Η πλειοψηφία των οπαδών αργά ή γρήγορα αποχώρησε, ωστόσο η μειοψηφία δεν έπαιρνε από λόγια και περίπου 200 άτομα εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο κι... έκοβαν βόλτες με τις ομάδες και τους διαιτητές στα αποδυτήρια!

Αρχικά ο Σταυρόπουλος, εν συνεχεία ο Μαρκόπουλος και στο τέλος οι παίκτες του ΠΑΟΚ, πήδηξαν τα κάγκελα, πήγαν στους 150-200 που παρέμεναν στο γήπεδο και τους παρακάλεσαν να αποχωρήσουν, τονίζοντας πως η ομάδα κινδυνεύει με ποινή 9 αγωνιστικών! Οι οπαδοί τους χειροκρότησαν, τους αγκάλιασαν, αλλά... αρνήθηκαν!

Ανέλαβε η Αστυνομία, άψογη η στάση του Ολυμπιακού

Δύο ώρες μετά (!!!), προφανώς ύστερα από εντολή της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, η Αστυνομία ανέλαβε με ήρεμο τρόπο να απομακρύνει τον κόσμο από την εξέδρα προκειμένου να συνεχιστεί το παιχνίδι, την ώρα βεβαίως που αυτό - βάσει του κανονισμού - θα έπρεπε προ πολλού να έχει διακοπεί!

Να σημειωθεί ότι η στάση του Ολυμπιακού στο άσχημο περιστατικό που προέκυψε ήταν άψογη καθώς τόσο ο Ντούσαν Ιβκοβιτς (σ.σ. παρά το γεγονός ότι και εκείνος δέχθηκε αντικείμενα) όσο και ο συνεργάτης του Μίλαν Τόμιτς ζητούσαν από τους διαιτητές το παιχνίδι να συνεχιστεί κανονικά με κόσμο.

Ακόμη και οι σκέψεις που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» για ένσταση, μια ένσταση απόλυτα δικαιολογημένη, αφού βάσει κανονισμού δεν επιτρέπεται ένας αγώνας να διεξάγεται δύο ώρες μετά την προσωρινή διακοπή, κάμφθηκαν κατόπιν συζητήσεων με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ.

Το ματς... μύριζε μπουρούτι

Η ατμόσφαιρα μύριζε... μπαρούτι από το ξεκίνημα καθώς λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης, οι οπαδοί του «δικεφάλου» πέταξαν αντικείμενα, ένα εκ των οποίων είχε βρει στο κεφάλι τον Τεόντοσιτς (σ.σ. χωρίς να τον τραυματίσει).

Τελικά μετά από πεντάλεπτη καθυστέρηση η αναμέτρηση ξεκίνησε κανονικά, ωστόσο συχνά-πυκνά ήταν εμφανές ότι η κατάσταση ήταν θέμα χρόνου να εκτραχυνθεί, όπως και δυστυχώς, συνέβη, μ' ένα μπουκάλι να εκτοξεύεται προς τους διαιτητές και άλλο ένα προς τον πάγκο του Ολυμπιακού!

Τελικά, ύστερα από 2,5 ώρες διακοπής (!!!) το παιχνίδι συνεχίστηκε με τους διαιτητές να επιστρέφουν στο παρκέ και τις ομάδες να κάνουν το καθιερωμένο ζέσταμα προκειμένου να ολοκληρωθεί ο ημιτελικός που θυμίζουμε ότι ξεκίνησε στις 7μ.μ. και ολοκληρώθηκε στις 11:12!

Υπήρχε και αγώνας...

Τα έκτροπά εκτός από το γενικότερο κακό που έκαναν στο άθλημα του μπάσκετ, έβλαψαν ειδικότερα τον ΠΑΟΚ και στο αγωνιστικό κομμάτι. Κι αυτό γιατί ενώ η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε καταφέρει να επανέλθει από το -18 (27-45 στο 22’, με τον Παπαλουκά να ηγείται της προσπάθειας των Πειραιωτών) μειώνοντας στους 10 (37-47 στο 27’) ήρθε η διακοπή για να καταστρέψει τα πάντα για τους γηπεδούχους.

Μετά την επανέναρξη ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι πολύ πιο σοβαρός και συγκεντρωμένος και μέσα σε λίγα λεπτά «καθάρισε» το ματς. Ηδη στο φινάλε της τρίτης περιόδου το σκορ είχε διαμορφωθεί στο 39-55, με τον Σπανούλη να δίνει πολύτιμες επιθετικές λύσεις. Στο τελευταίο δεκάλεπτο απλώς ο Ολυμπιακός έκανε συντήρηση (41-60, 52-72), φτάνοντας άνετα στο τελικό 60-79.

Ετσι το παιχνίδι ολοκληρώθηκε μετά από 4 ώρες και 15 λεπτά! Ο επανληπτικός του ΣΕΦ που πλέον μοιάζει με τυπική διαδικασία, θα διεξαχθεί στις 9 Φεβρουαρίου.

Τα δεκάλεπτα: 13-17, 25-40, 39-55, 60-79

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 20, Αποστολίδης 8, Ντόζιερ 8, Δέδας 1, Γκρέι 4, Παπαδόπουλος 15, Καλλές 2, Γκετσέφσκι 2
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 13 (1), Νεστέροβιτς 4, Σπανούλης 16 (2), Τεόντοσιτς 5 (1), Μπουρούσης 7 (1), Κέσελ 7 (2), Παπανικολάου 3, Μαυροκεφαλίδης 12, Χαλπερίν 4, Έρτσεγκ 8 (1)

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...