Η αστυνομία σκότωσε τον "Κουτσίγιο", έναν από τους πλέον καταζητούμενους εμπόρους ναρκωτικών της χώρας.

Ο κολομβιανός έμπορος ναρκωτικών Πέντρο Γκερέρο Καστίγιο, γνωστός και ως "Κουτσίγιο" (μαχαίρι), επικεφαλής μίας οργάνωσης πρώην παραστρατιωτικών και ένας από τους πλέον καταζητούμενους ανθρώπους στη χώρα, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μίας επιχείρησης των δυνάμεων ασφαλείας, όπως δήλωσε σήμερα αστυνομική πηγή. Ο Καστίγιο σκοτώθηκε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε μία επιχείρηση της αστυνομίας, όπως δήλωσε σήμερα σε ανακοίνωσή της η αστυνομία, χωρίς να δώσει άλλες εξηγήσεις. "Ο δολοφόνος των δολοφόνων σκοτώθηκε", δήλωσε ο κολομβιανός πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος σε συνέντευξη Τύπου από τη Μπογκοτά στη διάρκεια της οποίας η αστυνομία επέδειξε το επίχρυσο πιστόλι με διαμάντια του Καστίγιο, το οποίο του είχε δώσει ένα μεξικανικό καρτέλ.

Σύμφωνα με τον Σάντος, ο Καστίγιο ευθύνεται για περίπου 3.000 θανάτους, ενώ είχαν εκδοθεί εναντίον του 15 εντάλματα σύλληψης.Μία αστυνομική πηγή, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, είχε δηλώσει νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Καστίγιο, 40 ετών, ένας από τους δύο πλέον καταζητούμενους εμπόρους ναρκωτικών στην Κολομβία, σκοτώθηκε στη διάρκεια συμπλοκών που σημειώθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή στις επαρχίες Μέτα και Γκουαβιάρε.

Στις συμπλοκές σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί, ενώ συνελήφθησαν 8 μέλη της οργάνωσης του Καστίγιο, ανάμεσά τους και ο νούμερο δύο Χάρολντ Ουμπέρτο Ρόχας Πινιέρος, γνωστός και ως "Λόκο Χάρολντ" (τρελός Χάρολντ). Ο Καστίγιο διηύθυνε ένα από τα μπλοκ της πολιτοφυλακής της ακροδεξιάς παραστρατιωτικής οργάνωσης "Ενωμένη Αυτοάμυνα της Κολομβίας" (AUC).

Η πολιτοφυλακή, που επισήμως δημιουργήθηκε για να καταπολεμήσει τους ακροαριστερούς αντάρτες, αλλά κατηγορείται ότι σκότωσε δεκάδες χιλιάδες αμάχους, διαλύθηκε το 2006, όμως πολλές εκατοντάδες από τα μέλη της παρέμειναν στην παρανομία και στράφηκαν στο εμπόριο κοκαΐνης.Η καταπολέμηση αυτών των παραστρατιωτικών ομάδων είναι μία από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης του Χουάν Μανουέλ Σάντος.

Εξάλλου ο Καστίγιο καταζητούνταν για εμπόριο ναρκωτικών και στις ΗΠΑ, οι οποίες πρόσφεραν αμοιβή 2,5 εκατομμύρια δολάρια σε όποιον έδινε πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...