Ξενοδοχεία, γήπεδο γκολφ και εμπορικά κέντρα θα γίνουν στο Ελληνικό

Ξενοδοχεία πέντε αστέρων, γήπεδο γκολφ διεθνών προδιαγραφών, αθλητικές εγκαταστάσεις, εμπορικά κέντρα, χώροι εστίασης και πρασίνου αναμένεται δημιουργηθούν στην έκταση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό. Σύμφωνα με το «Έθνος», το σχέδιο της κυβέρνησης είναι έτοιμο, θα υλοποιηθεί με τη διαδικασία fast track και θα αποτελέσει το πρώτο δημόσιο ακίνητο που θα αξιοποιηθεί.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2011 θα οριστούν οι σύμβουλοι του Δημοσίου που θα καταθέσουν τις προτάσεις τους για το πώς θα δρομολογηθεί το σχέδιο και πως θα εξελιχθεί η ανάπτυξη της περιοχής. Οι σύμβουλοι θα συνεργαστούν με τον νέο φορέα ειδικού σκοπού ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΑΕ, στον οποίο περιέρχεται η διαχείριση της έκτασης, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν πρόκειται να πωληθεί η έκταση, αλλά να παραχωρηθεί μέσω συμβάσεων παραχώρησης, προκειμένου να δοθούν κίνητρα για επενδύσεις, η υλοποίηση των οποίων θα προσελκύσει τουρισμό υψηλού επιπέδου.

Ειδικότερα, το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με τον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη εξετάζει την επέκταση της έκτασης που θα παραχωρηθεί. Η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων είχε αποφασίσει την αξιοποίηση 5.500 στρεμμάτων στο Ελληνικό, ενώ τώρα σε αυτά είναι πιθανόν να προστεθεί η έκταση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά και η μαρίνα του Αγίου Κοσμά. Επιπρόσθετα μελετάται και η συνεργασία με τον Δήμο Γλυφάδας για τη βελτίωση του γκολφ που συνορεύει με την περιοχή του Ελληνικού και ανήκει στον δήμο. Εφόσον συμφωνηθούν οι συγκεκριμένες προσθήκες, η συνολική έκταση που θα είναι προς αξιοποίηση θα φτάσει στα 6.500 στρέμματα.

Συγκεκριμένα, στο σχέδιο της κυβέρνησης για το Ελληνικό περιλαμβάνονται:

- Ανέγερση ξενοδοχείων 5 αστέρων.
- Δημιουργία χώρων πρασίνου και αναψυχής.
- Κατασκευή νέων, σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων.
- Επέκταση και βελτίωση του γκολφ, προκειμένου να γίνει διεθνών προδιαγραφών.
- Κατασκευή εμπορικών κέντρων και γραφείων.
- Αναβάθμιση της μαρίνας Αγίου Κοσμά.
- Μετεγκατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά, έτσι ώστε η συγκεκριμένη περιοχή να ενσωματωθεί σε εκείνη του Ελληνικού.

Το δημοσίευμα προσθέτει πως δεν έχει εγκαταλειφθεί η ιδέα για υπογειοποίηση της παραλιακής οδού.

Στο μεταξύ, όπως αποφάσισε η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, οι υπόλοιπες περιοχές που θα αξιοποιηθούν με διαδικασίες fast track είναι: Αφάντου και Πρασονησίου στη Ρόδο, Βεγορίτιδας στην Πέλλα, Αντιρρίου, Γούρνες στο Ηράκλειο Κρήτης, Τοπείρου Ξάνθης, Ερμιόνης Αργολίδος, Σιθωνίας και Τορώνης Χαλκιδικής, Κτήματος Καλών Νερών Μαγνησίας, Κτήματος Σκάλας Σκοτίνας Πιερίας, καθώς και Αλυκές Αναβύσσου και ο Τουριστικός Λιμένας Βουλιαγμένης.
ΠΗΓΗ:TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...