Αντ.Σαμαράς: Πόθεν έσχες από το ‘74 έως σήμερα

 Με μια πρόταση – τοποθέτηση για το θέμα της πολιτικής διαφθοράς ξεκίνησε ο Αντώνης Σαμαράς την ομιλία του στην Προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση στην Βουλή για τα εθνικά θέματα, που ο ίδιος είχε ζητήσει.

«Ακούω ότι μεθαύριο στην Κοινοβουλευτική σας Ομάδα θα αναφερθείτε σε νέες θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τη Διαφάνεια. Σας προτείνω από σήμερα, εδώ στη Βουλή να συμφωνήσουμε: Να ζητήσουμε από την Ελληνική Δικαιοσύνη έλεγχο του «πόθεν έσχες», όλων των βουλευτών που έγιναν Υπουργοί και Υφυπουργοί από το 1974 ως σήμερα» τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., συμπληρώνοντας:

«Πιστεύω ότι είναι ο μοναδικός τρόπος για να ανακτήσει ο πολιτικός κόσμος τη σχέση αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης που πρέπει να έχει με τον Ελληνικό λαό. Όταν μπήκε βουλευτής τι είχε το ‘πόθεν έσχες’ του, στη διαδρομή του τι απέκτησε, όταν παραμένει σήμερα βουλευτής ή όταν έφυγε, ποιο ήταν τότε το ‘πόθεν έσχες ‘» .

Κατά την δευτερολογία του ο κ. Σαμαράς του ξεκαθάρισε ρητά ότι η πρότασή του αφορά έρευνα μόνο από δικαστές. «Εμείς θέλουμε μόνο δικαστές. Δεν θέλουμε τίποτα άλλο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς , κρατώντας αποστάσεις από το ήδη αποτυχημένο μοντέλο ελέγχου των ‘πόθεν έσχες’ από την υφιστάμενη επιτροπή ελέγχου του Κοινοβουλίου.

«Είναι ξεκάθαρη θέση και θέλω να γνωρίζει ο Ελληνικός λαός ότι, για τη Ν.Δ., είναι μια θέση διαφάνειας, την οποία θα την υποστηρίξουμε μέχρι τέλους» κατέληξε ο κ. Σαμαράς

H πρόταση αυτή του κ. Σαμαρά συμπλέει πλήρως με τα αισθήματα των πολιτών , οι οποίοι μόνο κάτω απ’ αυτό το πρίσμα σηματοδοτούν και αντιλαμβάνονται την διαφάνεια ως προς τα πολιτικά πρόσωπα.

Σε κανονικές συνθήκες, στην τιτάνια προσπάθεια ανόρθωσης του κύρους της πολιτικής στη χώρα μας μπροστά, πρώτος στην πρώτη γραμμή, θα έπρεπε να ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Μπορούσε και θα έπρεπε να είναι μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος, αφού απροκάλυπτα επί ένα ολόκληρο χρόνο αθετεί δεσμεύσεις επίσημες, υπεύθυνες –υποτίθεται- και συμφωνίες, όπως εκείνες με τις οποίες δεσμεύθηκε απέναντι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στους άλλους αρχηγούς των κομμάτων, και στον Ελληνικό λαό.

Μετά την επίσημη από το βήμα της Βουλής – πλέον- πρόταση του Αντώνη Σαμαρά δε διανοούμαι ότι κάποιος πολιτικός σχηματισμός δε θα συμφωνήσει μ’ αυτή.

Διότι τότε οι θεσμοί της πολιτείας θα απαξιώνονται συνεχώς στα μάτια του Έλληνα πολίτη.
POLITIS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...