Κίνημα γυναικών κατά του Μπερλουσκόνι

Οι τελευταίες περιπέτειες του Σίλβιο Μπερλουσκόνι φαίνεται ότι προκαλούν μεγάλες αντιδράσεις σε γυναικείες και φεμινιστικές οργανώσεις, που κατηγορούν τον ιταλό πρωθυπουργό για απόπειρα εξευτελισμού του γυναικείου φύλου. «∆εν είναι όλες οι γυναίκες στην Ιταλία πόρνες ή σόουγκερλ», υπογραµµίζουν χαρακτηριστικά σε διακήρυξή τους στο Ιντερνετ περισσότερες από 2.000 Ιταλίδες, μεταξύ των οποίων πολιτικοί, καλλιτέχνιδες αλλά και απλές µητέρες και κόρες.
Η εκστρατεία των Ιταλίδων φέρει τον τίτλο «Μπάστα!» (δηλαδή «Αρκετά!») και συντονίζεται από την αντιπολιτευτική αριστερή εφηµερίδα «Λ’ Ουνιτά». Υπό τον τίτλο «Η εξέγερση των γυναικών», η εφηµερίδα δημοσίευσε ορισμένα από τα ονόµατα των 2.000 Ιταλίδων που λένε στον πρωθυπουργό ότι... έχουν απαυδήσει µε τις γελοιότητές του. Η εφημερίδα γράφει στο κύριο άρθρο της ότι «υπάρχουν κι άλλες γυναίκες, που δεν θεωρούν νίκη το να πάνε στο σπίτι ενός ισχυρού άνδρα και να φύγουν έχοντας κερδίσει όσα ένας φυσιολογικός άνθρωπος κερδίζει µε επτά µήνες δουλειά». Όλα αυτά έγιναν πάντως την ώρα που νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις οι κοπέλες που συμμετείχαν στο χαρέμι του Μπερλουσκόνι παροτρύνονταν από τους γονείς και τις οικογένειές τους να συµµετέχουν στα πάρτι αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...