Ανάρτηση στο Διαδίκτυο των πόθεν έσχες των βουλευτών ζητεί ο Κυρ.Μητσοτάκης

Να αναρτώνται στο Διαδίκτυο τα πόθεν έσχες όλων των βουλευτών, από την ημέρα που μπήκαν στη Βουλή ώς σήμερα, ζητεί ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη συζήτηση γύρω από τις αλλαγές στο νόμο περί ευθύνης υπουργών. O κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι πρόκειται για επικοινωνιακό τέχνασμα και πως νόμος φέρνει οριακές βελτιώσεις, αφού υπάρχουν οι ασφυκτικοί περιορισμοί του άρθρου 86 του Συντάγματος.
Είπε, μάλιστα, πως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χύνουν τώρα «κροκοδείλια δάκρυα», ενώ στο παρελθόν οι περισσότεροι βουλευτές τους δεν προσυπέγραψαν την πρότασή του για αναθεώρηση του συγκεκριμένου άρθρου.
Όπως υπενθύμισε, όταν επιχείρησε να συλλέξει τις 50 υπογραφές που απαιτούνται για να κριθεί αναθεωρητέο ένα άρθρο του Συντάγματος μόνο 12 από τους 300 βουλευτές υπέγραψαν.
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, από τα μέλη της τωρινής κυβέρνησης υπέγραψε μόνο ο Ανδρέας Λοβέρδος. «Ούτε ο κ. Καστανίδης, ούτε ο κ. Παπανδρέου υπέγραψαν» είπε.
Οι υπουργοί πρέπει να τυγχάνουν αυστηρότερης αντιμετώπισης και όχι ηπιότερης, συγκριτικά με τους πολίτες, τόνισε.
Στο σημείο αυτό επανέλαβε ότι πρέπει να αναρτηθούν στο Διαδίκτυο όλα τα πόθεν έσχες των βουλευτών, από τη στιγμή που εκλέχθηκαν ώς σήμερα, υπογραμμίζοντας ότι «όσο δεν γίνονται αυτά τα πράγματα οι πολίτες είναι καχύποπτοι απέναντι στο πολιτικό σύστημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...