Στ' άρματα για το... τσιγάρο?!

Εστιάτορες και λοιποί υπερ καπνίσματος
Έτοιμοι να ανεβούν… στ’ άρματα και να βγουν στο… βουνό δηλώνουν οι… εστιάτορες.
Αιτία του πολέμου τους η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος!
Όπως δήλωσε μάλιστα ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και συναφών επαγγελμάτων και αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, «αν δεν ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος με το υπουργείο Υγείας, οι καταστηματάρχες θα προχωρήσουν σε απεργίες και καταλήψεις δημόσιων κτιρίων»! Σε μια χώρα που περιμένει εντός του 2011 –σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εργασίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ- να δει τον άνεργο πληθυσμό της να φτάνει πάνω από το 1 εκατομμύριο.
Σε μια χώρα που οι δημόσιοι υπάλληλοί της και τα «περήφανα γηρατειά» της, ήτοι οι συνταξιούχοι, είδαν τα εισοδήματά τους να περικόπτονται δραματικά.
Σε μια χώρα που οι ιδιωτικοί υπάλληλοι υφίστανται και αυτοί μείωση του μισθού τους, εάν βεβαίως εξακολουθούν να έχουν εργασία.
Σε μια χώρα που τα κοινωνικά αγαθά όπως για παράδειγμα οι δημόσιες συγκοινωνίες, το ρεύμα ή το νερό, μετατρέπονται σε είδη πολυτελείας.
Σε μια χώρα που αδικήματα κατά του δημόσιου παραγράφονται ή αγνοούνται ή κουκουλώνονται.
Σε αυτή τη χώρα λοιπόν ετοιμαζόμαστε να δούμε καταλήψεις δημόσιων κτιρίων όχι για τα παραπάνω –φευ!-, αλλά για το κάπνισμα.
Παράλογο;
Ούτως ή άλλως, βέβαια η ίδια η χώρα εδώ και χρόνια ζει στον παραλογισμό.
Από το καπνίστε ελεύθερα ακόμη και μέσα σε θαλάμους νοσοκομείων, πέρασε εν ριπή οφθαλμού στο απαγορεύεται καθολικά το κάπνισμα (νόμος 3868/2010).
Λες κι αν υιοθετούνταν ουσιαστικά (και όχι όπως παλιά) η πρόβλεψη ειδικών χώρων για καπνίζοντες όπως γίνεται στην Αυστρία, στην Ολλανδία, την Ιταλία και αλλού, θα έχανε η Βενετιά βελόνι.
Ίσως!
Γιατί τώρα που οι πάντες εξακολουθούν να καπνίζουν παντού εν μέσω καθολικής (βεβαίως-βεβαίως) απαγόρευσης, παίρνει κι άλλη διάσταση η λέξη «αντίσταση»!
Και τελικά, τι να κάνει κι ο επαγγελματίας του χώρου των καταστημάτων υγειονομικού –όπως λέγονται- ενδιαφέροντος; Θα υπερασπιστεί με κάθε μέσο το θεριακλή πελάτη του!
Με τις υγείες μας.
ΠΗΓΗ:ΣΚΑΙ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...