«Αμαρτωλά τιμολόγια» στο δήμο Θεσσαλονίκης

Για «αμαρτωλά τιμολόγια» κάνει λόγο ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων στη Θεσσαλονίκη, Χασδάι Καπόν, μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για τιμολόγια και συμβάσεις ύψους 90.000 ευρώ για την περίοδο 2008-2009 που αφορούν σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε το συμβούλιο νέων του δήμου και δεν παραδόθηκαν εγκαίρως, ούτε περιλήφθηκαν σε κάποιον προϋπολογισμό.
Ο κ. Καπόν ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τα τιμολόγια και τις συμβάσεις του τις προσκόμισε ο πρόεδρος του συμβουλίου νέων, Γιάννης Καρπάθης, ζητώντας την κάλυψη τους, κάτι που, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο είναι αδύνατον να γίνει.
Σχετικά με το θέμα της κάλυψης της μισθοδοσίας των εργαζόμενων στο ορφανοτροφείο «Μέλισσα», που έφερε στο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη», Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, επανέλαβε τη θέση του δήμου Θεσσαλονίκης ότι οι αρμοδιότητες μεταφέρθηκαν μεν, από τις νομαρχίες στους δήμους, ωστόσο ο νόμος προβλέπει ότι μέχρι τις 31 Μαρτίου οι λειτουργικές δαπάνες των ιδρυμάτων προνοιακού χαρακτήρα και των ΚΕΠ εξακολουθούν να καλύπτονται από την αιρετή Περιφέρεια (πρώην νομαρχία).
Εκτίμησε, ωστόσο, ότι για το θέμα αυτό θα υπάρξει συνεννόηση με την Περιφέρεια. Σε ότι αφορά τα ΚΕΠ, σημείωσε ότι είναι πιθανόν αύριο να κλείσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...