«Θέλω να πάω στις δίκες, αλλά μου το απαγορεύουν»

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μιλώντας στους δημοσιογράφους σήμερα στο Μιλάνο, τόνισε ότι «ο ίδιος επιθυμεί να είναι παρών στις δίκες που τον αφορούν, αλλά οι δικηγόροι του τού το απαγορεύουν, διότι πρόκειται για γεγονότα προς κατανάλωση των μέσων ενημέρωσης».
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα άρχισε εκ νέου στο δικαστήριο της ιταλικής συμπρωτεύουσας η δίκη για αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ομίλου Μέντιασετ.
Ο «Καβαλιέρε» δεν παρουσιάσθηκε, παρά το ότι δεν είχε πληροφορήσει σχετικά τους δικαστές, ούτε είχε κάνει αναφορά σε κυβερνητικές του υποχρεώσεις που δεν θα του επέτρεπαν να παραβρεθεί.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, πρόσθεσε, επίσης, ότι «εξαιτίας των συνεχών τηλεφωνικών παρακολουθήσεων που διατάσσουν οι εισαγγελείς, έχει αναγκασθεί να μη χρησιμοποιεί, πλέον, το κινητό του», ενώ άσκησε κριτική στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.
Παράλληλα, αναφερόμενος στις δικαστικές του υποθέσεις που εκκρεμούν και στα πρόσφατα σκάνδαλα, ο μεγιστάνας-πρωθυπουργός δήλωσε ότι «δεν βλέπει την ώρα να ξαναγίνει ένας απλός πολίτης. Αν, όμως, εγκαταλείψει το πεδίο, το 51%, έστω, των Ιταλών, που τον εκτιμά θα σκεφθεί ότι λιποτάκτησε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...