"Επεσε" η γενέτειρα του Καντάφι

"Επεσε" η γενέτειρα του Καντάφι
Σύμφωνα με εκπρόσωπο των ανταρτών η γενέτειρα του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, πόλη της Σίρτης, έπεσε στα χέρια των αντικαθεστωτικών τα χαράματα της Δευτέρας.
Η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα από ανεξάρτητες πηγές.

Οι μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις που παραμένουν πιστές στο Μουαμάρ Καντάφι και τους αντικαθεστωτικούς, στην πόλη Μισράτα, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, σταμάτησαν, όπως δήλωσε εκπρόσωπός τους στο πρακτορείο Ρόιτερ, την Κυριακή.
«Οι μάχες μαίνονταν όλη τη μέρα, αλλά σταμάτησαν εδώ και μία ώρα (23.00')», δήλωσε σε τηλεφωνική συνομιλία μέλος των αντικαθεστωτικών, με το όνομα Μοχάμεντ.
Όπως υποστήριξε, οι δυνάμεις του καθεστώτος ελέγχουν «μόνο μία μικρή περιοχή στην πόλη και λίγους δρόμους», στη δυτική πλευρά της.
«Το 99% της πόλης βρίσκεται υπό τον έλεγχό μας», τόνισε.
Νωρίτερα κάτοικοι της πόλης με τηλεφωνήματα σε ειδησεογραφικά πρακτορεία είχαν καταγγείλει πραγματική σφαγή εν ψυχρώ, από τις δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι, που στην προσπάθειά τους να προωθηθούν μέσα στην πόλη, από τα δυτικά, δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ αδιακρίτως κατά των κατοίκων. Όπως υποστηρίζουν οι εξεγερμένοι κάτοικοι της Μισράτα, υπάρχουν τουλάχιστον 8 νεκροί και 24 τραυματίες, οι περισσότεροι εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση, με βαριά τραύματα από πυροβόλα όπλα, ενώ κάποιοι έχουν ακρωτηριασθεί.
Τουλάχιστον τέσσερις δυνατές εκρήξεις συγκλόνισαν το κέντρο της Λιβυκής πρωτεύουσας Τρίπολη, λίγη ώρα πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερ. Οι δημοσιογράφοι του Ρόιτερ, που βρίσκονταν στο κέντρο της Λιβυκής πρωτεύουσας, αναφέρουν ότι η λάμψη από μία από τις τέσσερις εκρήξεις, φώτισε το νυχτερινό ουράνιο θόλο στο νότιο τμήμα της πόλης.
Οι επιθέσεις από τις συμμαχικές δυνάμεις, που προσπαθούν να εφαρμόσουν στη Λιβύη το ψήφισμα του ΟΗΕ, κλείνουν μία εβδομάδα από την έναρξή τους.
Βελγικά καταδιωκτικά-βομβαρδιστικά αεροσκάφη επιτέθηκαν χτες το απόγευμα σε στόχο στο έδαφος της Λιβύης, δήλωσε ο βέλγος Υπουργός Άμυνας.
Είναι η πρώτη επιθετική ενέργεια που πραγματοποιείται από βελγικά αεροσκάφη από την έναρξη της στρατιωτικής επέμβασης της διεθνούς συμμαχίας στη Λιβύη, στις 19 Μαρτίου.
«Ο στόχος αυτός επλήγη» και «καμία παράπλευρη απώλεια» δεν διαπιστώθηκε, δήλωσε μια καλά ενημερωμένη πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων Belga. Άλλες λεπτομέρειες δεν δόθηκαν.
Το Βέλγιο έθεσε έξι βομβαρδιστικά αεροσκάφη F-16 στη διάθεση της συμμαχίας.
Στο μεταξύ στο Παρίσι το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων ανακοίνωσε ότι γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν σήμερα επιδρομές εναντίον λιβυκών τεθωρακισμένων οχημάτων και «μιας μεγάλης αποθήκης πυρομαχικών».
Οι επιδρομές έγιναν στις περιοχές της Μισράτα και του Ζιντάν, στη Δυτική Λιβύη, διευκρίνισε το Γενικό Επιτελείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...