Χορτοφάγοι στο «σκαμνί» για το θάνατο της κόρης τους

Χορτοφάγοι στο «σκαμνί» για το θάνατο της κόρης τους 

Τάιζαν το βρέφος με λαχανικά και γάλα και πέθανε

Δικάζεται σήμερα στο κακουργιοδικείο της Αμιένης, στη βόρεια Γαλλία, το ζευγάρι χορτοφάγων που κατηγορείται ότι προκάλεσε το θάνατο της 11μηνης κόρης τους λόγω στέρησης προϊόντων ζωικής προέλευσης από τη διατροφή της.
Η μικρή Λουίζ, η οποία πέθανε στις 25 Μαρτίου του 2008, στο σπίτι της, είχε βάρος 5,7 κιλών έναντι οχτώ κιλών που κατά μέσο όρο ζυγίζουν τα βρέφη σε αυτή την ηλικία. Η Λουίζ τρεφόταν αποκλειστικά από το γάλα της μητέρας της ενώ όπως έδειξε η νεκροψία το βρέφος είχε λόγω διατροφικής ανισορροπίας, έλλειψη βιταμινών Α και Β12, κάτι το οποίο σύμφωνα με τους ειδικούς αυξάνει την ευαισθησία στις λοιμώξεις.
Σύμφωνα με τη δικηγόρο της μητέρας, οι γονείς υιοθέτησαν αυτή τη διατροφή από τη στιγμή που είδαν μια εκπομπή στην τηλεόραση για τη μεταφορά των ζώων στα σφαγεία.
Οι γονείς της Λουίζ έχουν και μια μεγαλύτερη κόρη, ηλικίας 13 ετών σήμερα, που δεν παρουσίαζε παρόμοιες ελλείψεις στον οργανισμό της εκείνη την εποχή.
Οι γονείς, ιδιαίτερα δύσπιστοι απέναντι στη συμβατική ιατρική, προτιμούσαν να φροντίζουν τα παιδιά τους με δικά τους μέσα και με συμβουλές που αντλούσαν από τα βιβλία.
Λίγο πριν το θάνατο του βρέφους, οι γονείς ανήσυχοι για την αδυναμία του κάλεσαν την πυροσβεστική, η οποία το μόνο που μπόρεσε να κάνει ήταν να επιβεβαιώσει το θάνατό της μικρής Λουίζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...