Σε καλό κλίμα ο δεύτερος γύρος του διαλόγου Βελιγραδίου - Πρίστινας

Σε καλό κλίμα ο δεύτερος γύρος του διαλόγου Βελιγραδίου - Πρίστινας
Σε καλό κλίμα διεξήχθη ο δεύτερος γύρος του διαλόγου των εκπροσώπων της Σερβίας και του Κοσόβου στις Βρυξέλλες, οι οποίοι συμφώνησαν στη συγκρότηση ομάδας εργασίας για το θέμα των μητρώων.

«Μετά την πρώτη συνάντηση, στις 8 και 9 Μαρτίου, συνεχίστηκαν οι συνομιλίες για τα μητρώα και το κτηματολόγιο. Τα ενδιαφερόμενα μέρη αποφάσισαν να συγκροτήσουν κοινή ομάδα εργασίας, στην οποία θα προεδρεύει η αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κόσοβο (EULEX) για να συνεχιστεί το πρακτικό έργο της ολοκλήρωσης της ανταλλαγής πληροφοριών για τα μητρώα», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την υπηρεσία της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον, υπό την αιγίδα της οποίας διεξάγονται οι συνομιλίες.
Η επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Κοσόβου, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Εντίτα Ταχίρι, δήλωσε ότι στις χθεσινές ολοήμερες συνομιλίες «επιτεύχθηκε συγκεκριμένη πρόοδος» στο ζήτημα των μητρώων και του κτηματολογίου.
Ο πολιτικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών της Σερβίας, Μπόρισλαβ Στεφάνοβιτς, επικεφαλής της σερβικής αντιπροσωπείας στο διάλογο με την Πρίστινα εκτίμησε επίσης ότι σημειώθηκε πρόοδος στα θέματα, τα οποία συζητήθηκαν.
Με τη βοήθεια του μεσολαβητή της ΕΕ, Ρόμπερτ Κούπερ, οι δύο πλευρές συζήτησαν για πρώτη φορά τα θέματα της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών και συνέχισαν την εξέταση των ζητημάτων που αφορούν το περιφερειακό εμπόριο και την ελεύθερη διακίνηση αγαθών. Το ευρύτερο ζήτημα της ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων εξετάστηκε σε συντομία, καθώς θα συζητηθεί και σε μελλοντική συνάντηση.
Ο επόμενος γύρος του διαλόγου Βελιγραδίου-Πρίστινας θα διεξαχθεί στα μέσα Απριλίου στις Βρυξέλλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...