Αυξάνονται οι συλλήψεις και οι αγνοούμενοι διαδηλωτές Μπαχρέιν

Αυξάνονται οι συλλήψεις και οι αγνοούμενοι διαδηλωτές Μπαχρέιν
Το κόμμα της αντιπολίτευσης καταγγέλλει την σύλληψη 250 διαδηλωτών από τις δυνάμεις ασφαλείας του Μπαχρέιν, ενώ την ίδια στιγμή αγνοούνται 44 διαδηλωτές.

Σύμφωνα με το Ουέφακ , το μεγαλύτερο αντιπολιτευόμενο σιιτικό κόμμα του Μπαχρέιν αναφέρει επίσης ότι ο αριθμός των συλληφθέντων και των αγνοουμένων έχει υπερδιπλασιαστεί από τις αντικαθεστωτικές δαιδηλώσεις της περασμένης εβδομάδας όταν οι συλληφθέντες και οι αγνοούμενοι υπολογίζονταν σε 95.
Νωρίτερα αυτόν το μήνα, η σουνιτική οικογένεια αλ Χαλίφα, η οποία κυβερνάει το Μπαχρέιν, επέβαλε στρατιωτικό νόμο και ζήτησε την αποστολή στρατευμάτων από γειτονικά κράτη του Κόλπου που κυβερνώνται από σουνίτες, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, για να καταστείλει τις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνταν εδώ και εβδομάδες υπέρ της δημοκρατίας, των οποίων ηγούνταν κυρίως σιίτες διαδηλωτές.
Τα σφοδρά μέτρα καταστολής, τα οποία απαγορεύουν όλες τις δημόσιες συγκεντρώσεις και έχουν επιτρέψει την ανάπτυξη σε όλη την Μανάμα ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας με καλυμμένα πρόσωπα για να επανδρώνουν τα σημεία ελέγχου, έχει συγκλονίσει τη σιιτική πλειοψηφία του Μπαχρέιν και έχουν προκαλέσει την οργή του σιιτικού Ιράν.
Σύμφωνα με το Ουέφακ, πολλοί πολίτες του Μπαχρέιν, κυρίως σιίτες, συλλαμβάνονται στα σημεία ελέγχου ή σε επιδρομές που γίνονται στα σπίτια τους.
Σε άλλες περιπτώσεις, μέλη οικογενειών τηλεφωνούν για να δηλώσουν την εξαφάνιση συγγενικών τους προσώπων, τα οποία δεν επέστρεψαν ποτέ στα σπίτια τους, δήλωσε τηλεφωνικώς στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ο Μάταρ Ιμπραχίμ Μάταρ, μέλος του Ουέφακ.
"Έχουμε περίπου 250 επιβεβαιωμένες συλλήψεις και 44 αγνοούμενους, αν και ο αριθμός των αγνοουμένων αλλάζει συχνά, καθώς πολλοί είναι αυτοί που εμφανίζονται λέγοντας ότι κρυβόντουσαν από την αστυνομία", προσέθεσε ο Μάταρ, ο οποίος ήταν βουλευτής πριν από την αποχώρηση από τη βουλή του Ουέφακ σε διαμαρτυρία για τη χρήση βίας κατά των διαδηλωτών.
"Μόνο σήμερα και χθες δεχθήκαμε τηλεφωνήματα από 35 οικογένειες, οι οποίες είπαν ότι έχασαν επαφή με τους συγγενείς τους αφού αυτοί πέρασαν από σημεία ελέγχου", προσέθεσε. "Δεν γνωρίζουμε τι έχει συμβεί σε αυτούς, οι αρχές δεν μας λένε. Υπό αυτές τις συνθήκες, πράγματι ελπίζουμε ότι έχουν συλληφθεί", σημείωσε.
Αξιωματούχοι του Μπαχρέιν αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα στοιχεία αυτά του Ουέφακ για τους συλληφθέντες ή τους αγνοούμενους.
Το Ουέφακ διευκρίνισε ότι πολλοί από αυτούς που έχουν συλληφθεί ή αγνοούνται δεν είναι ακτιβιστές, αν και πολλά είναι τα πολιτικά στελέχη που έχουν συλληφθεί τις ημέρες που ακολούθησαν της καταστολής της 16ης Μαρτίου.
Λίγοι από αυτούς που αγνοούνταν αποδείχθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι ήταν νεκροί. Κατά την κηδεία τους οργισμένοι σιίτες πολίτες ζητούσαν τη διεξαγωγή έρευνας για το θάνατό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...