Νέες κλήσεις από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για την υπόθεση των υποβρυχίων

φωτό αρχείου
Νέο πακέτο  κλήσεων για καταθέσεις με την ιδιότητα του υπόπτου ετοιμάζει το Οικονομικό Τμήμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, που ερευνά την υπόθεση για τις μίζες στα υποβρύχια, την ώρα που η που "φουντώνει" η κόντρα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με την υπόθεση αυτή.
Έτσι, η Εισαγγελική έρευνα έχει στη διάθεση της στοιχεία για να αποστείλει κλήσεις σε ανωμοτί καταθέσεις και σε άλλα πρόσωπα, πλην των 37 που ήδη έχουν κληθεί, για την πρώτη φάση της μεγάλης προμήθειας του Δημοσίου με τα τέσσερα υποβρύχια για το Πολεμικό Ναυτικό, που φέρεται να ζημίωσε το Δημόσιο κατά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Καίριας σημασίας για την διερεύνηση της υπόθεσης αποτελούν τα στοιχεία που αναμένονται από την γερμανική Δικαιοσύνη, μεταξύ των οποίων και αυτά που έχει ζητήσει η Εισαγγελία μέσω δικαστικής συνδρομής για την κίνηση λογαριασμών προσώπων που είναι κατηγορούμενοι στο γερμανικό μέρος της υπόθεσης.
Το αίτημα των ελληνικών αρχών προς την Γερμανία αφορά την διαβίβαση στοιχείων από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών κατηγορουμένων ενώπιον της Γερμανικής Δικαιοσύνης, από τα οποία εκτιμάται ότι θα προκύψουν δεδομένα για διαδρομές παράνομων πληρωμών.
Το διάστημα για το οποίο το Οικονομικό Τμήμα της Εισαγγελίας ζητεί την συνδρομή των Γερμανών αφορά την περίοδο 2000 έως 2007 και όπως τονίζεται στα συνοδευτικά έγγραφα, η άρση του τραπεζικού απορρήτου των συγκεκριμένων προσώπων είναι απολύτως αναγκαία για την ανίχνευση και τον κολασμό κακουργημάτων που φέρονται να έχουν δράστες Έλληνες υπηκόους.
Η συντριπτική πλειοψηφία των πρώτων κληθέντων σε ανωμοτί κατάθεση έχει ήδη λάβει προθεσμία από την αρμόδια Εισαγγελική λειτουργό του Οικονομικού Τμήματος για τις 28 Απριλίου, ενώ κάποιοι θα μεταβούν στην Εισαγγελία μέσα στις επόμενες ημέρες για να λάβουν προθεσμίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...