Ελβετικό "εγκώμιο" στον Γιάννη Μπουτάρη

Ελβετικό "εγκώμιο" στον Γιάννη Μπουτάρη
Εκτενές αφιέρωμα στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε η εφημερίδα της Ζυρίχης ΝΖΖ στο κυριακάτικο φύλλο της ( κυκλ 490,000) προβάλλοντας τη Θεσσαλονίκη ως ελκυστικό τουριστικό προορισμό.
Σε άρθρο του ο Joachim Schirrmacher στη στήλη GPS σημειώνεται ότι η Θεσσαλονίκη "κοιμόταν" τα τελευταία 25 χρόνια , αλλά σήμερα οι κάτοικοι της ελπίζουν ότι με τη βοήθεια του νεοεκλεγέντος δημάρχου της, η πόλη τους θα "ξυπνήσει πάλι".

Ο δημοσιογράφος προσθέτει ότι οι δυνατότητες για κάτι τέτοιο υπάρχουν, καθώς η Θεσσαλονίκη με ιστορία 23 αιώνων έxει αναπτυχθεί σε μία κοσμοπολίτικη πόλη και οι 100.000 φοιτητές της δίνουν τόση ζωή, ώστε ο ταξιδιωτικός οδηγός Lonely Planet να χαρακτηρίζει τη Θεσσαλονίκη ως μία από τις πέντε καλύτερες πόλεις του κόσμου για διασκέδαση.
Τέλος, ο δημοσιογράφος συνιστά στους επισκέπτες να περπατήσουν στην πόλη και θα βρουν πολλά αξιοθέατα, ενώ η ρυμοτομία της κάνει εύκολο τον προσανατολισμό.
Τέλος προτείνει διάφορες διαδρομές εντός και εκτός Θεσσαλονίκης καθώς και ενδιαφέροντα καφέ, μπαρ, εστιατόρια και ξενοδοχεία της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...