Πλήθος αστέρων στο "πάρτι γενεθλίων" του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ


Πλήθος αστέρων στο "πάρτι γενεθλίων" του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ
Διεθνείς αστέρες από το χώρο του κινηματογράφου και του τραγουδιού, καθώς και δεκάδες πολιτικοί θα παρευρεθούν σήμερα σε μουσική εκδήλωση στο Λονδίνο για να τιμήσουν τον πρώην σοβιετικό πρόεδρο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο οποίος στις αρχές του μήνα γιόρτασε τα 80ά του γενέθλια.

Την εκδήλωση θα συμπαρουσιάζουν οι αμερικανοί ηθοποιοί Κέβιν Σπέισι και Σάρον Στόουν.
"Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους που μπορεί να δικαιολογήσει τον τίτλο 'Ο άνθρωπος που άλλαξε τον κόσμο', " αναφέρει το Royal Albert Hall στην ιστοσελίδα του, όπου προβάλλει την φιλανθρωπική εκδήλωση που θα γίνει σε αυτόν το χώρο του κεντρικού Λονδίνου.
Οι απόψεις των πολιτών στην πρώην Σοβιετική Ένωση σχετικά με τον βραβευμένο με Νομπέλ Ειρήνης το 1990 διϊστανται καθώς πολλοί αναπολούν την πρώην Σοβιετική Ένωση και κατηγορούν τον Γκορμπατσόφ για την οικονομική κατάσταση που διαμορφώθηκε.
"Για μένα δεν είναι καλός για τίποτα", είχε δηλώσει στο Ρόιτερς στις 2 Μαρτίου, όταν ο Γκορμπατσόφ έκλεισε τα 80 του χρόνια, ο 53χρονος Σεργκέι Ορλόφ, δικηγόρος στη Μόσχα απηχώντας την άποψη εκατομμυρίων άλλων. Ο Γκορμπατσόφ, πρόσθεσε ο ίδιος, "απλώς πρόδωσε τον λαό του, κατέστρεψε τον μηχανισμό του κράτους και πούλησε τη χώρα του για το τίποτα".
Αλλά ο Γκορμπατσόφ είναι μία διασημότητα στη Ρωσία και συναντήθηκε με τον πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ στα γενέθλιά του.
Μία έκθεση, η οποία είναι αφιερωμένη στην κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, πραγματοποιείται προς τιμήν του Γκορμπατσόφ στο Κρεμλίνο και η κρατική τηλεόραση δίνει μεγάλη έκταση στην επέτειο.
Επίσης ο Μεντβέντεφ απένειμε στον Γκορμπατσόφ το ανώτατο μετάλλιο της Ρωσίας αποκαλώντας το "μία αρμόζουσα αποτίμηση του μεγάλου έργου που επιτελέσατε ως επικεφαλής του κράτους", αλλά σε μία απόπειρα να κατευνάσει τους επικριτές του, ο ρώσος πρόεδρος είπε ότι το έργο αυτό "μπορεί να αξιολογηθεί με διαφορετικούς τρόπους".
Η μουσική εκδήλωση στο Λονδίνο θα περιλαμβάνει εμφανίσεις των τραγουδιστών Μπράιαν Φέρι και Σίρλεϊ Μπάσεϊ, καθώς και του ρώσου διευθυντή ορχήστρας Βαλέρι Γκεργκίεφ, και τα έσοδα θα διατεθούν στο Ίδρυμα Γκορμπατσόφ και Μακμίλαν για τη Στήριξη του Καρκίνου.
Στην εκδήλωση αναμένεται να παρευρεθούν και ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τζον Μέιτζορ, και ο ισραηλινός πρόεδρος Σίμον Πέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...