Ο Αχμαντινετζάντ (ξανά) κατά της Δύσης με φόντο τη Λιβύη

Ο Αχμαντινετζάντ (ξανά) κατά της Δύσης με φόντο τη Λιβύη
Ο ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ επέκρινε σήμερα τις ΗΠΑ και τις δυτικές χώρες για την επέμβασή τους στη Λιβύη, κατά τη διάρκεια τελετής παρουσία των προέδρων του Ιράκ, του Αφγανιστάν, του Τατζικιστάν, του Τουρκμενιστάν και της Αρμενίας, οι οποίοι ήλθαν στην Τεχεράνη για να γιορτάσουν το Νορούζ, το νέο έτος.

Παρουσιάζοντας το Νορούζ, το οποίο σηματοδοτεί τη μετάβαση από το χειμώνα στην άνοιξη, ως ένα "παγκόσμιο μήνυμα ειρήνης και δικαιοσύνης στον κόσμο", ο πρόεδρος Αχμαντινετζάντ επέκρινε τις ΗΠΑ και τις δυτικές χώρες "που θέλουν μόνο να υπερασπιστούν τα παράνομά τους συμφέροντα".
"Οι καταπιεστικές κυβερνήσεις, παρά τα μαθήματα που τους έδωσαν οι λαοί του Ιράκ και του Αφγανιστάν και το μίσος της κοινής γνώμης, επαναλαμβάνουν τα λάθη τους και με διάφορες προφάσεις βομβαρδίζουν αθώους πολίτες και καταστρέφουν τις υποδομές άλλων χωρών, για να κυριαρχήσουν σε αυτές", τόνισε.
Κατηγόρησε τους Δυτικούς ότι προσπαθούν να "εξασφαλίσουν φθηνή ενέργεια" και "εξαπολύουν πολέμους για τον τερματισμό της οικονομικής κρίσης".
"Τα πολεμικά αεροσκάφη, οι πύραυλοι και οι βόμβες είναι τα σύμβολα των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους", πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου του Πακιστάν, οι αναπληρωτές πρωθυπουργοί της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν και οι υπουργοί Εξωτερικών του Λιβάνου και του Ομάν ήταν επίσης στην Τεχεράνη για να συμμετάσχουν στις τελετές του Νορούζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...