Αισιοδοξία από τις αεροπορικές εταιρίες για την φετινή τουριστική κίνηση

Αισιοδοξία από τις αεροπορικές εταιρίες για την φετινή τουριστική κίνηση
Αισιόδοξες προοπτικές διαγράφονται για την τουριστική κίνηση στην Ελλάδα εφέτος, μετά και την πολύ σημαντική αύξηση των αιτημάτων των αεροπορικών εταιρειών για "Slots" (οι χρονοθυρίδες που αντιστοιχούν στις ώρες αναχώρησης των δρομολογίων από τα αεροδρόμια) στα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια.  Σύμφωνα με πληροφορίες, η αύξηση των αιτημάτων σε πανελλαδικό επίπεδο φτάνει το 13% και οι εκτιμήσεις των εμπλεκομένων στα τουριστικά πράγματα είναι ότι αυτό θα συμβάλλει αποφασιστικά ώστε να εδραιωθεί το διψήφιο νούμερο στις αφίξεις αλλοδαπών εφέτος στην Ελλάδα.
 Σταχυολογόντας τα πρώτα στοιχεία που αφορούν τα αιτήματα για επιπλέον "Slots", αυτά φανερώνουν αύξηση 19,6% στο αεροδρόμιο της Ρόδου, 23% της Κω, 15,6%, της Κέρκυρας, 15% του Ηρακλείου αλλά και 14% της Θεσσαλονίκης.
O πρόεδρος των εν Ελλάδι Τουριστικών Πρακτόρων (Hatta) Γιώργος Τελώνης υπογράμμισε ότι αφενός η παρούσα κατάσταση είναι ιδιαίτερη ευνοϊκή για την τουριστική κίνηση, αφετέρου δημιουργείται ζήτημα για τον τουρισμό στην Αθήνα, επισημαίνοντας ότι τα ακριβά τέλη στο αεροδρόμιο του Ελευθέριος Βενιζέλου καθιστούν δυσχερή την προώθηση του συγκεκριμένου τουριστικού προορισμού.
"Αθήνα είναι και η Αττική αλλά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού με αξιοζήλευτες υποδομές", προσέθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Τελώνης και ζήτησε την παρέμβαση του υπουργείου για να μειωθούν τα τέλη του Ε.Βενιζέλος προκειμένου να γίνει ελκυστικό και στις αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους και να ενισχυθεί κατ' επέκταση ο τουρισμός στην Πρωτεύουσα. Ο κ. Τελώνης ζήτησε να εξεταστεί η πιθανότητα χρήσης του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό αλλά και του στρατιωτικού αεροδρομίου στην Ελευσίνα.
Από την πλευρά του, τέλος, το μέλος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς Σπύρος Γαλιατσάτος ζήτησε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού κάθε διευκόλυνση προς τις αεροπορικές εταιρίες για να προσγειώνονται τα αεροσκάφη τους και στα λοιπά αεροδρόμια, με έμφαση στα περιφερειακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...