Αχμαντινετζάντ: Οι ΗΠΑ θέλουν την κόντρα Ιράν-Αράβων

Ο ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ ότι επιδιώκουν την πρόκληση έντασης ανάμεσα στο Ιράν και τους Αραβες, μια ημέρα μετά την έκκληση που απηύθυναν στον ΟΗΕ οι αραβικές μοναρχίες του Κόλπου να σταματήσει "την ιρανική ανάμιξη" στις υποθέσεις τους.

"Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να σπείρουν τη διχόνοια ανάμεσα σε σιίτες και σουνίτες. Θέλουν να προκαλέσουν εντάσεις ανάμεσα στο Ιράν και τους Αραβες, αλλά το σχέδιό τους θα αποτύχει", τόνισε ο ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ σε ομιλία του στη διάρκεια της ετήσιας παρέλασης του στρατού, η οποία μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.
Χθες, τα έξι μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (Σαουδική Αραβία, Μπαχρέιν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κουβέιτ, Κατάρ, Ομάν), τα οποία κυβερνούν σουνιτικές οικογένειες, κατήγγειλαν "την ανάμιξη του Ιράν", χώρα στην πλειοψηφία της σιιτική, στις υποθέσεις τους.
Οι χώρες αυτές, στη διάρκεια συνόδου τους στο Ριάντ, κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ "να σταματήσουν την ανάμιξη και τις κατάφωρες ιρανικές προκλήσεις", κυρίως μετά τις ταραχές στο Μπαχρέιν.
"Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν είναι φίλη με όλα τα έθνη και θέλει την ανάπτυξή τους. Είμαι βέβαιος ότι με την επαγρύπνηση των λαών και ελπίζω και των κυβερνήσεων της περιοχής, ότι η συνωμοσία αυτή θα αποτύχει", πρόσθεσε ο Αχμαντινετζάντ.
"Οι φιλοσιωνιστές ηγέτες στις ΗΠΑ προσπαθούν να σώσουν το σιωνιστικό καθεστώς, αλλά δεν θα τα καταφέρουν", τόνισε και επανέλαβε ότι θα υπάρξει σύντομα "μια νέα Μέση Ανατολή χωρίς την κυριαρχία των ΗΠΑ και χωρίς το σιωνιστικό καθεστώς".
"Οι ΗΠΑ δεν είναι ένας έντιμος φίλος. Από την εμπειρία μας βλέπουμε ότι πολέμησαν τους φίλους τους που θυσιάστηκαν γι΄αυτούς", πρόσθεσε ο ιρανός πρόεδρος αναφερόμενος στην πτώση των καθεστώτων του αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ και του τυνήσιου προέδρου Ζιν Αλ Αμπιντίν Μπεν Αλι.
Σύμφωνα με τα ιρανικά ΜΜΕ, ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί ζήτησε με επιστολή του προς το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ την παρέμβαση του Συμβουλίου Ασφαλείας "για να σταματήσει η σφαγή του λαού του Μπαχρέιν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...